Cazin: Potpisan ugovor o nabavci i ugradnji parking automata

12.08.2011. 11:41 / Izvor: eKapija.ba
Cazin: Potpisan ugovor o nabavci i ugradnji parking automata

Danas je u kabinetu općinskog načelnika potpisan Ugovor o nabavci i ugradnji parking automata baziranih na GPRS komunikaciji između JKP "Čistoća" d.o.o. Cazin i firme "Simens" d.o.o. Sarajevo.

Ukupna vrijednost ugovorenih poslova je 212.512,95 KM, a obuhvata nabavku i stavljanje u funkciju 13 parking automata baziranih na GPRS komunikaciji.

Prema riječima Zijada Mustafića, predstavnika firme "Simens" d.o.o. problematika saobraćaja je jedan od gorućih problema naših sredina i u rješavanju tih problema prvo što treba da se riješi je tzv. stacionarni saobraćaj, a to je ono što se ovim projektom rješava.

"Grad Cazin je počeo da rješava ovu problematiku na jedan vrlo efikasan način i ovaj pristup ćemo koristiti kao primjer u daljem radu. Ovim projektom kao prvo ćemo pokušati da smanjimo broj vozila u određenim zonama, jer statistike pokazuju da se 25% vozila kreće u potrazi za parkingom, tako da se uređenjem parkinga postiže i veća sigurnst, smanjuje protok automobila, zagađenja itd.", između ostalog naglasio je Mustafić.

Direktor JKP "Čistoća" d.o.o. Said Samardžić pojasnio je da je ovo jedna od završnih aktivnosti koje su uslijedile nakon Odluke OV-a od 18.02.2011.godine o javnim parkiralištima na području općine Cazin, kojom su definisani detalji od upravljanja, zona, cijena, pa do nadzora i kaznenih odredbi, dodajući da "potpisivanje ovog ugovora predstavlja završetak administrativnih pretpostavki za postavljanje parkomata u roku od 30 dana uz obaveznu obuku našeg osoblja za rukovanje sa tim uređajima, kako bismo spremni dočekali potpuno stavljanje u funkciju parkinga na području našeg grada".

Govoreći o značaju ovog projekta općinski načelnik Nermin Ogrešević rekao je ovo je značajan iskorak u organizaciji svakodnevnog života u općini Cazin i uređenje parking prostora će olakšati svakodnevnicu građana, privrednika, posjetilaca.

"Između ostalog naša je namjera da napravimo veću protočnost u frekventnim područjima. Mislim da možemo biti zadovoljni ovakvim pristupom i da će se nakon implementacije to zadovoljstvo prenijeti i na naše građane", istakao je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti