Ekonomski fakultet u Sarajevu i Datalab BH potpisali Ugovor o saradnji - Pozitivan primjer ostvarivanja saradnje između visokoškolske ustanove i realnog sektora

31.03.2010. 17:10 / Izvor: eKapija.ba
Ekonomski fakultet u Sarajevu i Datalab BH potpisali Ugovor o saradnji - Pozitivan primjer ostvarivanja saradnje između visokoškolske ustanove i realnog sektora

U utorak, 30. marta 2010. godine, predstavnici Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, zajedno sa predstavnicima Datalab BH su potpisali Ugovor o saradnji. Saradnja između Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Datalab BH temelji se na saradnji u edukacijskom procesu.

(Nedim Pašić, prof. dr. Veljko Trivun)

Potpisnici ugovora prof. dr Veljko Trivun, dekan Fakulteta i Nedim Pašić, direktor Datalab BH, dogovorili su saradnju s osnovnim ciljem - "obezbijediti katedri za Računovodstvo i reviziju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu software za poslovnu informatiku, kako bi u nastavnom procesu studentima omogućili efektivnije izučavanje predmeta iz oblasti računovodstva i revizije uz pomoć i primjenu najsavremenijih tehnologija i time bitno utjecati na kvalitet stečenog znanja i bolje prilike nakon završenog studija".

Izučavanjem dijela predmeta uz rad na poslovno-informacionom sistemu Pantheon studenti će imati priliku već kroz studij susresti se sa izazovima svakodnevnog rada finansijskog direktora, računovođe i ostalih radnih mjesta u okviru računovodstva i drugih povezanih funkcija u preduzećima i naravno zahtjevu vlasnika i direktora da se generisani podaci pretvore u dobit.


Datalab, kao vodeća kompanija za razvoj poslovne programske opreme za mala i srednje preduzeća u Adriatik regiji, zajedno sa partnerima oblikuje i širi ekosistem koji učenicima, studentima i ostalim, koji se obrazuju i osposobljavaju u mreži njegovih EDU partnera omogućava lakše i brže zaposlenje. Kompanija Datalab kroz ovakvu saradnju želi omogućiti brži i neposredniji protok znanja i informacija potrebnih za kvalitetnije osposobljavanje i obrazovanje kadrova, koji će biti zaposleni u privredi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti