25 godina preduzeća Tenzo d.o.o. Banja Luka

21.10.2014. 13:27 / Izvor: eKapija.ba
25 godina preduzeća Tenzo d.o.o. Banja Luka
OTVORI GALERIJU

Preduzeće TTB Tenzo osnovano je 1989. godine. Preduzeće ima osnovnu djelatnost na specijalnim radovima u građevinarstvu, te se od svog osnivanja bavi isključivo ovom djelatnošću.

Preduzeće TTB Tenzo osnovano je 1989. godine kao firma za specijalne radove u građevinarstvu. Osnivač preduzeća je Petrović Milenko, diplomirani inženjer građevinarstva.

Preduzeće ima osnovnu djelatnost na specijalnim radovima u građevinarstvu, te se od svog osnivanja bavi isključivo ovom djelatnošću. U toku rata obim rada preduzeća je ograničen, te se aktivnosti uglavnom odvijaju na izvođenju i sanaciji nekih manjih objekata, klasičnih građevinskih objekata i objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Od kraja rata firma se počinje baviti starim aktivnostima, gdin. Milenko Petrović dolazi na mjesto direktora,  te njegovo znanje i iskustvo bazirano na dugogodišnjem radu u Institutu za ispitivanje materijala u Banja Luci, kao šefa odjeljenja za beton i konstrukcije, doprinosi daljnjem razvoju i proširenju djelatnosti firme.

TTB Tenzo se bavi izvođenjem radova u građevinarstvu iz oblasti savremenih hidroizolacija, statičkih ojačanja konstrukcija karbonskim vlaknima, sanacija i rekonstrukcija objekata, industrijskih podloga, epoksidnih i poliuretanskih podova, te vanjskih i unutrašnjih sportskih podloga.

Sve svoje aktivnosti Tenzo izvodi u kooperaciji sa poznatim svjetskim proizvođačima, liderima u ovoj oblasti građevinarstva, te je direktni uvoznik za nekoliko evropskih kompanija. Svojim dvadesetpetogodišnjim uspješnim praktičnim iskustvom Tenzo potvrđuje visok kvalitet izvođenja u skladu sa datim specifikacijama, optimalnom korišćenju savremenih tehnologija te primjeni svjetskih standarda i normi. Stalna posvećenost korisnicima usluga doprinosi visokom kvalitetu izvedenih radova.

Uspješno se održavaju na tržištu godinama, usprkos sve većoj i jačoj konkurenciji, odgovaraju stalnim promjenama i zahtjevima korisnika te obezbjeđuju najekonomičnija rješenja. Sve provedene aktivnosti doprinose konkurentnosti te razvoju povjerenja koje Tenzo tim neprekidno gradi sa svojim investitorima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti