Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

25 godina preduzeća Tenzo d.o.o. Banja Luka

Preduzeće TTB Tenzo osnovano je 1989. godine. Preduzeće ima osnovnu djelatnost na specijalnim radovima u građevinarstvu, te se od svog osnivanja bavi isključivo ovom djelatnošću.

21.10.2014. 13:27 / Izvor: eKapija.ba

Preduzeće TTB Tenzo osnovano je 1989. godine kao firma za specijalne radove u građevinarstvu. Osnivač preduzeća je Petrović Milenko, diplomirani inženjer građevinarstva.

Preduzeće ima osnovnu djelatnost na specijalnim radovima u građevinarstvu, te se od svog osnivanja bavi isključivo ovom djelatnošću. U toku rata obim rada preduzeća je ograničen, te se aktivnosti uglavnom odvijaju na izvođenju i sanaciji nekih manjih objekata, klasičnih građevinskih objekata i objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Od kraja rata firma se počinje baviti starim aktivnostima, gdin. Milenko Petrović dolazi na mjesto direktora,  te njegovo znanje i iskustvo bazirano na dugogodišnjem radu u Institutu za ispitivanje materijala u Banja Luci, kao šefa odjeljenja za beton i konstrukcije, doprinosi daljnjem razvoju i proširenju djelatnosti firme.

TTB Tenzo se bavi izvođenjem radova u građevinarstvu iz oblasti savremenih hidroizolacija, statičkih ojačanja konstrukcija karbonskim vlaknima, sanacija i rekonstrukcija objekata, industrijskih podloga, epoksidnih i poliuretanskih podova, te vanjskih i unutrašnjih sportskih podloga.

Sve svoje aktivnosti Tenzo izvodi u kooperaciji sa poznatim svjetskim proizvođačima, liderima u ovoj oblasti građevinarstva, te je direktni uvoznik za nekoliko evropskih kompanija. Svojim dvadesetpetogodišnjim uspješnim praktičnim iskustvom Tenzo potvrđuje visok kvalitet izvođenja u skladu sa datim specifikacijama, optimalnom korišćenju savremenih tehnologija te primjeni svjetskih standarda i normi. Stalna posvećenost korisnicima usluga doprinosi visokom kvalitetu izvedenih radova.

Uspješno se održavaju na tržištu godinama, usprkos sve većoj i jačoj konkurenciji, odgovaraju stalnim promjenama i zahtjevima korisnika te obezbjeđuju najekonomičnija rješenja. Sve provedene aktivnosti doprinose konkurentnosti te razvoju povjerenja koje Tenzo tim neprekidno gradi sa svojim investitorima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti