Promocija bh. kompanija na sajmu Midest 2011 u Parizu

26.10.2011. 12:31 / Izvor: eKapija.ba
Promocija bh. kompanija na sajmu Midest 2011 u Parizu

Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH) u partnerstvu sa USAID-Sida FIRMA projektom, organizira učešće bh. kompanija na sajmu metalske industrije MIDEST 2011, koji će biti održan u Parizu od 15. do 18. novembra ove godine.

Iz VTK BiH navode da će na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode prezentirati tri bh. kompanije: TT Kabeli iz Širokog Brijega, Unis Tok iz Kalesije i Mikroelektronika iz Banje Luke.

Pored tih izlagača, Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) organizira posjetu osam kompanija iz oblasti metalske industrije sa područja regije Sarajevo, i to: Uniklima, Unis Fagas, Unis Group, Energoinvest TDS, Termoaparati, Famos ad, Dženemi i Metalprodukt.

MIDEST 2011 je vodeći svjetski sajam posvećen industrijskom podugovaranju i B2B susretima. Svake godine, tokom četiri dana koliko traje sajam, podugovarači i kupci se mogu osvrnuti i sagledati posljednja dostignuća iz oblasti koju obuhvata podugovaračka industrija, trenutnu situaciju na tržištu te se tako povezati sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

To je sajam na kojem se sklapaju poslovni ugovori, ponude iz oblasti metalske, plastične i elektronske industrije.

Svake godine, prosječno svoje proizvode prezentuje 1.750 firmi iz spomenutih oblasti. Više od 40 posto izlagača su međunarodne kompanije koje dolaze iz više od 40 zemalja.

U sklopu sajma se tradicionalno održavaju prezentacije kompanija u paviljonima namijenjenim za "Trade Villages", tj. prostorima sa specijalnom opremom u svrhu promocije kompanija iz cijelog svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti