Razvojna agencija Eda održala okrugli sto na temu "Rješenje stambenog problema mladih – važnost i implementacija"

18.12.2009. 10:34 / Izvor: eKapija.ba
Razvojna agencija Eda održala okrugli sto na temu 'Rješenje stambenog problema mladih – važnost i implementacija'

Razvojna agencija Eda je održala je 17.12.2009. godine u sali Opštine Istočna Ilidža okrugli sto na temu "Rješenje stambenog problema mladih – važnost i implementacija" na kojem je razgovarano o društvenom značaju mladih i mogućim pristupima u rješavanju njihovih stambenih problema.

Okruglom stolu su prisustvovali Dragan Cvijetić, zamjenik gradonačelnika Grada Istočno Sarajevo, Nebojša Popić, zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, Olivera Elez, zamjenik načelnika opštine Foča, Vojislav Milinković, podpredsjednik skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, Igor Golijanin, šef kabineta gradonačelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, Nenad Koprivica, načelnik odjeljenja za opštu upravu opštine Istočna Ilidža, Hazima Pecirep, rukovodilac službe za integrisani lokalni razvoj Općine Novi Grad Sarajevo, predstavnici opština Trnovo i Pale, te predstavnici medija.

Tokom rada okruglog stola su prezentovani nalazi istraživanja o stambenom problemu mladih na osnovu kojih je kreiran treći dio smjernica za pripremu javne politike za podršku rješavanju stambenog pitanja mladih. Učesnici su zaključili da mladi predstavljaju jedan od najvažnijih resursa za lokalni razvoj i da im se stoga mora posvetiti adekvatna pažnja. U tom kontekstu, predstavnici opština su izrazili spremnost da se posvete pronalaženju adekvatnog rješenja podsticane stanogradnje za mlade koji uvažava lokalne specifičnosti i koji se može realizovati u konkretnim lokalnim zajednicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti