3. Auto Show Week u Tuzli: Preko 200 modela vozila i više od 25 brendova

08.05.2018. 08:27 / Izvor: Akta.ba
3. Auto Show Week u Tuzli: Preko 200 modela vozila i više od 25 brendova

Zlatko Berbić, direktor Auto Show Week-a istakao je za medije da mu je zadovoljstvo što će ove godine biti preko 200 izloženih vozila sa više od 25 brendova.

U periodu od 10.05.2018. do 13.05.2018. godine na platou ispred Bingo City Center-a u Tuzli bit će održan 3. Auto Show Week a jučer je tim povodom održana i konferencija za medije na kojoj su govorili organizatori, domaćini, ali i pokrovitelji ovog događaja.

Zlatko Berbić, direktor Auto Show Week-a istakao je za medije da mu je zadovoljstvo što će ove godine biti preko 200 izloženih vozila sa više od 25 brendova.

"Cijeli događaj biti će zaokružen velikim Tuning show-om. Za razliku od prošle godine Karting Klub Živinice obezbijediti će pistu za sve one koji žele uživati u čarim kartinga. Kao i prethodne godine sa Ministarstvom unutrašnjih poslova  voditi ćemo  kampanju prevencije nesreća u saobraćaju pod nazivom “Koliko košta tvoj život?!” Sav program Auto show week-a osmišljen je da prisutni uživaju, dobro se zabave ali osvoje i vrijedne nagrade kojih će ove godine biti više od stotinu", kazao je Berbić.

Prisutnima se obratila i Nermina Đug, PR Star centra koja je govorila ispred izlagača 3. Auto Show Week-a.

"Za sve izlagače ovo je odlična reklama kao i sama lokacija Bingo City Center-a koja ide tome u prilog. Pozivamo sve zainteresovane da nas posjete u danima Auto Show Week-a gdje ih očekuju odlične promocije kao i najbolji popusti na cijene automobila", istakla je Đug.

Na jednom mjestu moći će se pronaći uvoznici i distributeri svih velikih svjetskih brendova kao što su: Citroen, BMW, Škoda, Mercedes – Benz, Hyundai, Volkswagen, Renault, Dacia, Nissan, Suzuki, Jaguar, Isuzu, Range Rover, Peugeot, Kia i Ford.

Kompanija Bingo je i ovog puta prepoznala značaj ovog događaja, te su zbog jedinstvenosti, unikatnosti i svega što Auto show nosi sa sobom, vrlo rado odlučili biti domaćini.

"Već dvije godine Bingo je partner organizatorima i zadovoljni smo što su opet odabrali nas za domaćina. Bingo City Center zaista može odgovoriti na sve zahtijeve da ovakav jedan show izgleda svjetski a dokaz tome je i to što će ugostiti zaista veliki broj izlagača. Ovo je način da se svi okupe na jednom mjestu i pokažu novitete automobilske industrije. Stoga, još jednom  pozivamo sve one koji žele uživati u fantastičnom adrenalinskom show-u da nam se pridruže u naredna četiri dana", kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

Vlada TK i Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i ove godine su se pridružili Auto show week u Tuzli, a ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić je istakao kako će ministarstvo uvijek podržavati ovakve događaje koji su, između ostalog, i edukativnog karaktera.

"Kada se ovo odvija u Tuzli i TK to ima veliki značaj. Vrijedno je napomenuti  da je u TK 131 000 registrovanih vozila. Samo je 20% automobila koji zadovoljavaju EURO standarde. Tuzlanski  kanton jeste jedan od najzagađenijih u BiH zato treba početi razmišljati i posvećivati pažnju ovakvim događajima koji ukazuju na važnost korištenja vozila koja smanjeno zagađuju našu okolinu.  Važno je napomenuti da 7 miliona ljudi u svijetu godišnje umire od zagađenosti zraka. Ministarstvo trgovine, turizm a i saobraćaja i Vlada TK će uvijek podržavati ovakve manifestacije. I drago nam je što se događa ovdje u Tuzli i Binog City Center-u", kazao je ministar Gluhić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti