350 zadovoljnih korisnika radne odjeće Kombaxa iz Puračića
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

350 zadovoljnih korisnika radne odjeće Kombaxa iz Puračića

28.04.2014. 10:35 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Kombax d.o.o. Puračić na području BiH je jedna od prepoznatljivih kompanija u proizvodnji širokog asortimana lične zaštitne radne odjeće u svim djelatnostima. Proizvode i prodaju radnu odjeću za: trgovine, industriju, zanatstvo, zaštitarske agencije, ugostiteljstvo, hotelijerstvo, medicinske ustanove, farmaceutske ustanove te se bave i izradom reklamnog materijala u vezu.

Odjevne predmete iz vlastite proizvodnje šiju isključivo od Klopman tkanina koje koriste i vodeće svjetske kuće poput Benetton-a, Levi´s-a, IKEA-e...

Sve ovo potvrđuje podatak da se u radnoj odjeći Kombaxa sretnim i zadovoljnim osjeća 350 kupaca širom BiH. Neki od njih su: radnici Omege, Binga, BH Telecoma, Elektroprijenosa BiH, Klausa Lehmanna, Hercega iz Srebrenika, Perutnine Ptuj iz Breze...

Kompanija je prošle sedmice već tradicionalno bila sudionik gračaničkog Sajma, gdje je kako je za eKapija.ba potvrdio Mehmed Bandić, komercijalista Kombaxa predstavila dio svog proizvodnog programa.

"Na sajmovima smo od 2000. godine, a ovaj u Gračanici je jako važan za nas", kaže Bandić, naglašavajući kako su za njih sajmovi dio marketinga, jer ako niste na sajmovima tvrdi, niste ni aktivni.

Osim tržišta BiH napravljeni su i prvi koraci u izvozu te se proizvodi iz Puračića nose kao svakodnevna radna odjeća u nekim od kompanija u Holandiji, Austriji i Njemačkoj.

Sve se radi po narudžbi, a dnevna proizvodnja se kreće između 50 i 70 kompleta.

Kompanija poštuje sve evropske standarde, posjeduje CE koji olakšava izvoz na tržište EU, a od jula 2011. godine su i ponosni vlasnici certifikata za sistem upravljanja kvalitetom prema ISO 9001 standardu.

Što se tiče tehnologija, Bandić kaže kako rade sa najsavremenijim procesom proizvodnje od softvera, programa za iscrtavanje, krojenje i šablone.

Zavisno od sezone Kompax zapošljavaja između 23 – 35 radnika. 

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti