Mediji ocijenili - Gradski prijevoz najveći problem u KS

13.12.2012. 08:50 / Izvor: Fena
Mediji ocijenili - Gradski prijevoz najveći problem u KS

Najveći problem je javni gradski saobraćaj i Vlada Kantona Sarajevo treba konačno da su uhvati ukoštac s tim problemom koji dovodi u pitanje dostojanstvo građana Sarajeva.

 

Gradski prevoz_131212Najveći problem je javni gradski saobraćaj i Vlada Kantona Sarajevo treba  konačno da su uhvati ukoštac s tim problemom koji dovodi u pitanje dostojanstvo građana Sarajeva.

Višegodišnji problemi GRAS-a, pokušavani da se riješe na ovaj ili onaj način, štrajkovi uposlenika GRAS-a, neredovan  prijevoz, dotrajali autobusi, trolejbusi i tramvaji, uvođenje konkurencije u sarajevskom javnom prijevozu su  općepoznata pitanja koja traže odgovore.

Ovo je u najkraćem rezime  diskusija predstavnika medija na današnjem sastanku s premijerom Kantona Sarajevo Suadom Zeljkovićem. Predstavnici medija su jednoglasno tražili prioritetni angažman Vlade Kantona Sarajevo, premijera i resornog ministra u rješavanju problema  koje  godinama dolaze iz GRAS-a.

Sastanak s urednicima medija organiziran je  kao razgovor o budućoj saradnji. Predloženo je da  se periodično organiziraju brifinzi na kojima bi novinari s premijerom i resornim ministrima  razgovarali o aktuelnim pitanjima koja su u interesu građana Sarajeva.

Novoizabrani premijer Zeljković je rekao da će rješavanje  životno važnih pitanja  za građane Sarajeva biti  u fokusu rada Vlade,  a "politička  priča oko Vlade Kantona Sarajevo  neka ide svojim tokom".

“Nema privilegiranih u ovoj vladi, svi su jednaki pred zakonom i Bogom,  a mene ocjenjujte ne po onome šta sam rekao, nego po onom što sam uradio”, kazao je Zeljković.

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Nermin Pećanac i ministar finansija Muhamed Kozadra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti