Projekt "Posavina-raj za lov i ribolov": Vrijednost investicije 332.000 EUR

04.12.2008. 11:58 / Izvor: Fena
Projekt 'Posavina-raj za lov i ribolov': Vrijednost investicije 332.000 EUR

Prvi savjetnik Delegacije Evropske komisije u BiH i šef Operativnog sektora za ekonomske reforme i prirodne resurse dr. Johann Hesse posjetit će 05.12.2008. godine lokacije projekta "Posavina-raj za lov i ribolov", koji je finansirala Evropska unija.

Centralni dio ove posjete bit će održan na Kuli u Gradačcu, a domaćini su predstavnici Vlade Posavskog kantona, resornog ministarstva Tuzlanskog kantona, općina i partnera u projektu te turističkih zajednica.

Projekt "Posavina-raj za lov i ribolov" baziran je na potrebama i potencijalima razvoja turizma u Posavini i kreiran je zajedničkim naporima općina Orašje, Domaljevac, Bosanski Šamac, Bosanski Brod, Odžak, Vukosavlje, Modriča, Gradačac, kao i Turističke zajednice Posavskog kantona kao implementatora projekta, te Vlade Brčko Distrikta i Nezavisnog biroa za razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 332.000 eura, od kojih je Evropska unija dodijelila 295.480 eura ili 89 posto. Preostalih 36.520 eura su osigurali ostali učesnici u projektu.

Kako je saopćeno iz Delegacije EC-a u BiH, projektom su podržani regionalni i lokalni ekonomski razvoj, jačanje regionalnih i lokalnih kapaciteta u turizmu i uspješna priprema za proces evropskih integracija.

Glavne aktivnosti osmišljene da prate postavljene ciljeve su stvaranje turističkog proizvoda "Posavina - raj za lov i ribolov", promocija turističkog proizvoda i privlačenje investicija za unapređenje turističkih potencijala.

Ciljne grupe Projekta su devet lovnih i devet ribolovnih udruženja iz Posavine sa 4.853 člana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti