REZ podrška razvoju poduzetništva: Posjeta holandske organizacije bh. preduzećima

Vijesti

REZ podrška razvoju poduzetništva: Posjeta holandske organizacije bh. preduzećima

24.05.2010. 13:03 / Izvor: eKapija.ba

Centralnu Regiju BiH 26.05.2010. godine posjetit će Ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini Sweder van Voorst tot Voorst i direktor organizacije PUM Bert Vermeij. Zajedno sa predstavnicima REZ Agencije delegacija će posjetiti općine Vitez i Bugojno, te preduzeća Economic iz Viteza i Heko iz Bugojna, saopćeno je iz REZ-a.

REZ Agencija ima dugogodišnju saradnju sa holandskom organizacijom PUM, čiji je i oficijelni predstavnik za Centralnu BiH. Do sada je posredstvom REZ Agencije preko 50 kompanija besplatno koristilo usluge holandskih eksperata iz različitih područja visoke ekspertize. Neke od tih kompanija su upravo ove koje će posjetiti Ambasador i Direktor PUM-a.

Ovaj program, kao i čitav niz ostalih programa u okviru REZ podrške razvoju poduzetništva i jačanju konkurentnosti kompanija Centralne BiH, omogućen je, od 2005. godine, putem projekata Ambasade Kraljevine Holandije, a trenutno podržava REZ aktivnosti kroz implementaciju Programa podrške izvozu i trgovini (SET). Sweder van Voorst tot Voorst iskoristiti će priliku da se direktno upozna aktivnostima REZ Agencije i efektima ekonomske podrške koju holandska vlada pruža partnerima i korisnicima u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti