Voz Ćiro na ljeto stiže do Višegrada

Vijesti

Voz Ćiro na ljeto stiže do Višegrada

12.02.2010. 09:26 / Izvor: Glas Srpske

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je juče u Višegradu da će ovog ljeta konačno biti završena preostala dionica pruge od naselja Glogova do željezničke stanice u ovom gradu i da će "ćiro" sa "Šarganske osmice" stići i do ćuprije na Drini.

On je potvrdio da je sa načelnikom opštine Višegrad Tomislavom Popovićem i zamjenikom načelnika Acom Savićem dogovoreno da opština završi svoj dio obaveza na infrastrukturi oko trase pruge.

Čubrilović je rekao će se obezbijediti novac za kupovinu zgrade željezničke stanice koja je sada u vlasništvu preduzeća "Višegradtrans" u stečaju.

"Cijena stanične zgrade i platoa ispred nje od 713.000 maraka je previsoka i za opštinu i Vladu RS ali s obzirom na to da smo čvrsto opredijeljeni da se projekat uskotračne turističke pruge završi mora se naći najbolje rješenje", rekao je Čubrilović.

On je naglasio da stečajni upravnik "Višegradtransa" Radoslav Bratić traži da se iz stečajne mase dobijene i uplatom za staničnu zgradu riješe neisplaćene plate za bivše zaposlene ali i da se određen broj radnika primi na rad u Željeznicama RS, kako je ranije protokolom predviđeno.

Istakavši da je opština u prošloj i početkom ove godine završila dio infrastrukture oko pruge kao što je izgradnja puta od Glogove do Rodić brada i mosta na Rzavu, kao i izmještanje vodovoda u tunelu u Bosanskoj Jagodini i kanalizacije u Gornjem Šeganju Popović je naveo da je preostalo još da se uradi vodovodna instalacija za naselje Donje Šeganje.

"Opština će svoj dio posla sigurno završiti na vrijeme", naglasio je Popović.

Ministar Čubrilović je rekao da će se iz Fonda za razvoj RS ekonomsko socijalne komponente obezbijediti sredstva za rekonstukciju puta Sase - Višegradska Banja. Sastanku u Višegradu prisustvovao je i ministar za izbjegla i raseljena lica Omer Branković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti