Budućnost u malom biznisu

Vijesti

Budućnost u malom biznisu

25.06.2010. 08:55 / Izvor: Fokus

Njemačka nevladina organizacija "Help", u saradnji s Opštinom Višegrad, pomoći će realizaciju projekata podrške započinjanja novog biznisa, pod nazivom "Smanjenje siromaštva".

Kako je planirano, "Help" će u periodu od 1. jula do 30. septembra finansijski, u pojedinačnim iznosima od po 1.600 eura, podržati 40 projekata malog biznisa na području opštine Višegrad.

O aktivnostima koje će se sprovoditi, načelnika opštine Višegrad, Tomislava Popovića, informisali su projekt menadžeri "Helpa" Almin Adžović i Darijan Bilić.

"Ovaj najnoviji "Helpov" projekat namijenjen je nezaposlenim licima, koja imaju kvalitetnu ideju za mali privatni biznis, kojim bi osigurali posao i stabilan izvor prihoda. Prednost imaju samohrani roditelji, lica s invaliditetom, omladina i žene, a od djelatnosti biće podržana oblast razvoja turizma, zanati, poljoprivreda, uslužne i druge djelatnosti", pojasnio je Adžović.

Pomoć "Helpa" je usmjerena na stvaranje radnih mijesta, prije svega u oblasti poljoprivrede, zanatstva i usluga, u mjestima gdje je stanovništvo siromašno, a stopa nezaposlenosti visoka, jer mali projekti mogu pomoći zapošljavanju i stvaranju prihoda. Projektom su predviđeni prethodni informativni sastanci sa zainteresovanim licima, koji će biti organizovani po mjesnim zajednicama.

Sastanku je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opštine Višegrad, Slavko Andrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti