U sklopu projekta PARCO održana obuka službenika za odnose s javnošću Vlade RS

02.03.2010. 12:05 / Izvor: eKapija.ba
U sklopu projekta PARCO održana obuka službenika za odnose s javnošću Vlade RS

Prva obuka za službenike za odnose s javnošću u organima uprave, koje se realizuju u sklopu projekta Ureda koordinatora za reformu javne uprave (PARCO), je održana u Banjaluci za službenike Vlade Republike Srpske. Izvršilac Projekta, koji doprinosi implementaciji mjera iz Akcionog plana 1 strategije RJU u BiH iz oblasti institucionalna komunikacija, je agencija PRIME Communications koja je izabrana putem otvorenog postupka javne nabavke.

"Realizacijom ovog projekta korisnici će biti upoznati sa teorijom i praksom odnosa s javnošću i različitim iskustvima u oblasti PR-a, a što će doprinijeti povećanju poimanja koncepta odnosa s javnošću i osposobljenosti zaposlenih u jedinicama za odnose s javnošću za njegovu primjenu u svakodnevnom radu. Projekat predviđa i studijsko putovanja u zemlju EU te će i na ovaj način službenici za odnose s javnošću biti upoznati sa evropskom praksom u ovoj oblasti", izjavila je Vedrana Faladžić, glasnogovornik u Uredu koordinatora za reformu javne uprave u BiH.

Korisnici su na dvodnevnoj obuci slušali predavanja o planiranju PR kampanje, komunikaciji putem novih medija, kriznom i strateškom komuniciranju i o institucionalnoj reputaciji.

"Program obuka koji će proći zaposlenici Službe za informisanje Vijeća ministara BiH, Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, Biroa za odnose s javnošću Vlade RS, Vlade Brčko distrikta BiH, službenici za odnose s javnošću ministarstva na državnom i entitetskim nivoima te službenici organa uprave u BiH koji nisu glasnogovornici, ali obavljaju poslove iz domena odnosa s javnošću je prilagođen potrebama i zahtjevima korisnika do kojih smo došli kroz realizovano istraživanje o stavovima službenika za odnose s javnošću", istakla je Lejla Brčaninović, PR direktorica agencije PRIME Communications.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta i standardizovanje praksi službenika za odnose s javnošću u organima uprave BiH, njihovo upoznavanje sa iskustvima institucionalnog komuniciranja, teorijom i praksom odnosa sa javnošću kroz direktan pristup iskustvima evropske prakse u toj oblasti, jačanje saradnje korisnika projekta i razmjena njihovih iskustava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti