Prevent i Trakya Dokum iz Istanbula proširuju saradnju - Fokus interesa FAD Jelah

Vijesti

Prevent i Trakya Dokum iz Istanbula proširuju saradnju - Fokus interesa FAD Jelah

22.09.2010. 15:49 / Izvor: eKapija.ba

Ugur Kocaoglu, generalni direktor i Oguzhan Kosetas, marketing menadžer turske livnice Trakya Dokum iz Istanbula boravili su u dvodnevnoj, uzvratnoj posjeti kompaniji Prevent u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopćeno, u fokusu interesa predstavnika Uprave Trakya Dokum bila je Preventova fabrika za proizvodnju kočionih diskova FAD Jelah-Tešanj.

Tokom radnog sastanka u Sarajevu, čiji su domaćini bili Adnan Smailbegović, direktor Proizvodne divizije Preventa u BiH i Ćazim Hamzić, direktor FAD Jelah – Tešanj, postignut je dogovor o nastavku i proširenju saradnje dvije kompanije.

Precizirano je da će FAD Jelah-Tešanj od Trakya Dokum nabavljati odlivke za potrebe proizvodnje kočionih diskova, osnovnog proizvoda tešanjske tvornice. Osim toga, predstavnici turske kompanije su spremni pružiti punu podršku investicijskim planovima Preventa u BiH koji se odnose na planiranu izgradnju livnice, u kojoj će se proizvoditi odlivci koji se koriste za proizvodnju kočionih diskova.

Tokom boravka u BiH čelni ljudi Uprave Trakya Dokum posjetili su i ostale proizvodne lokacije Preventa u našoj zemlji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti