CPA Kartonaža Tojšići započela izvoz u Hrvatsku

Vijesti

CPA Kartonaža Tojšići započela izvoz u Hrvatsku

27.02.2008. 14:02 / Izvor: Fena

Kompanija CPA Kartonaža Tojšići u posljednjem kvartalu 2007. godine investirala je u modernizaciju proizvodnje više od tri miliona KM.

Nakon instaliranja najmodernije tiskarske opreme u regiji i usvajanja novih proizvodnih programa, iz ove kompanije saopćili su kako su proizvodni kapaciteti u potpunosti iskorišteni i da će već u drugom kvartalu 2008. godine investirati u novu opremu i stručno usavršavanje uposlenika.

Prema riječima direktora Vildana Uščuplića, posljednjih tjedana intenzivno se radi na humanizaciji uvjeta rada u proizvodnim pogonima, kako bi se postigao europski nivo, te na potpisivanju godišnjih ugovora sa brojnim bosanskohercegovačkim i inozemnim kompanijama kojima je potrebna ambalaža vrhunskog kvaliteta.

Uspješan prodor na bosanskohercegovačko tržište kompaniji CPA Kartonaža vratilo je epitet lidera na tržištu kartonske ambalaže u regiji. U prva dva mjeseca 2008. godine obnovljen je poslovni ugovor s uglednom internacionalnom komanijom "MAN Humel", koja ima proizvodne pogone u Tešnju, zatim sa domaćom kompanijom Vispak Visoko, a sklopljeni su ugovori o proizvodnji ambalaže s kompanijom AS Jelah, koja je odnedavno preuzela proizvodnju keksa "Kent", koji je ranije proizvođen u Turskoj.

Upravo s ovom bosanskohercegovačkom kompanijom postignut je dogovor o angažmanu jakog dizajnerskog tima CPA na kreiranju novih pakovanja. Značajan ugovor potpisan je i sa višegodišnjim partnerom Solana Tuzla.

Početkom ove godine CPA Kartonaža napravila je prve izvozne rezultate potpisavši značajne ugovore sa hrvatskim proizvođačima hrane i sokova, tako da će dio ambalaže ove renomirane kompanije ubuduće biti proizvođen u Tojšićima. Poslovni pregovori se obavljaju i sa nekoliko poslovnih partnera iz Europske unije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti