'New Holland' buldožer D 180 u rudniku 'Gacko'

Vijesti

"New Holland" buldožer D 180 u rudniku "Gacko"

27.07.2009. 12:52 / Izvor: eKapija.ba

Pažnja posmatrača u rudniku skoro pa uvek je usmerena na bagere, kako i šta oni rade, pa im buldožeri i druge mašine na kopu i nisu mnogo zanimljive. Ovoga puta situacija je bila malo drugačija. Naime, "New Holland" buldožer D 180 je privukao veliku pažnju kako rukovaoca i servisera tako i slučajnih prolaznika i zaposlenih na površinskom kopu "Gračanica" nedaleko od Gacka.

Preduzeće "Termograding" iz Gacka je jedno od najstarijih i najkvalitetnijih privatnih preduzeća koje se između ostalog bavi i rudarskim radovima na otvaranju, pripremi , otkopavanju, utovaru transportu i odlaganju mineralnih sirovina i jalovine.

Preduzeće je opredeljeno da veći deo svog dohotka ulaže i investira u novu opremu, te je njihov zavidni vozni park od nedavno bogatiji za još jednu novu mašinu renomiranog svetskog proizvođača "New Holland" .

Naime, preduzeću "Termograding" je isporučen buldožer D 180 opremljen sa radijalnim
jednozubim riperom, koji je odmah i uposlen na površinskom kopu rudnika "Gračanica" u Gacku.

U vrelim letnim danim i teskim rudarskim uslovima koji vladaju u kopu, veliko olakšanje rukovaocu predstavlja klimatizovana kabina, odlična preglednost iz kabine i fantastične radne karakteristike mašine.

Još jednom "New Holland" i zastupnik "Eurooprema" pokazuju svoj kvalitet i pouzdanost radeći u tako teškim uslovima kao što su rudnici.


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti