60 timova dobilo priliku da uđe u Mozaikov Inkubator društvenih biznisa

24.10.2017. 15:11 / Izvor: Akta.ba
60 timova dobilo priliku da uđe u Mozaikov Inkubator društvenih biznisa

Kreiranje dobre ekonomije iz godine u godinu mladi prepoznaju kao pravac u kojem sebe profesionalno vide u BiH i Fondacija Mozaik im to omogućava.

Zamislite kako izgleda puna sala ideja koje mogu unaprijediti tržište i društvo u BiH. Ovog vikenda Fondacija Mozaik pružila je priliku 60 timova mladih iz cijele BiH da postanu dio treće generacije društvenih poduzetnika i poduzetnica Mozaikovog inkubatora društvenih biznisa.

Na dvodnevnom događaju u Sarajevu mentori su mladima predstavili alate uz pomoć kojih će na najbolji način ispitati svoje poslovne ideje. Svoje iskustvo iz prethodnih godina sa mladima su podijelili Mozaikovi društveni biznisi Igraj Uči Rasti iz Tešnja, Arqua iz Sarajeva i Super žena iz Zvornika.

Uvjerili smo se da mladi zaista žele da riješe pitanja iz oblasti ekologije, domaće proizvodnje, nezaposlenosti, inkluzije, poljoprivrede, turizma, stresa kod zaposlenih,... U narednim mjesecima polaznici i polaznice Inkubatora će uz mentore i podršku Fondacije Mozaik krenuti na putovanje na kojem će ideje oblikovati u modele svojih društvenih biznisa.

Učesnica Mirna Dragaš iz Sarajeva izjavila je da su njena očekivanja u potpunosti ispunjena, kaže da se uvjerila da se u Mozaiku kreira dobra ekonomija. Savjeti mentora iz polja sa kojima se nije susretao Mirnin tim definitivno su bili od koristi. Miroslav Damjanović iz Ugljevika rekao je: '' Došao sam sa tremom, cijelu noć nisam spavao spremajući prezentaciju. Iznenadio sam se prijateljskim i partnerskim pristupom komisije pred kojom sam prezentovao svoju ideju. Dobio sam znanje koje mi je nedostajalo i jedva čeka da unaprijedim svoju poslovnu ideju u Mozaikovom inkubatoru.''

Kreiranje dobre ekonomije iz godine u godinu mladi prepoznaju kao pravac u kojem sebe profesionalno vide u BiH i Fondacija Mozaik im to omogućava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti