Osniva se Savez udruženja poljoprivrednika FBiH

12.08.2010. 12:00 / Izvor: Fena
Osniva se Savez udruženja poljoprivrednika FBiH

Incijativni odbor za formiranje Saveza udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine donio je Odluku o osnivanju tog saveza.

Sastanak je održan u prostorijama ZZ Gračanka u Gračanici u prisustvu osnivača i incijatora koje čine: Udruženje proizvođača sjemena i sadnog materijala u FBiH, Udruženje proizvođača mlijeka FBiH, Udruženje uzgajivača ovaca FBiH, Udruženja agronoma FBiH, Savez pčelara FBiH i Savez Organsko FBiH.

Za predsjednika IO Saveza udruženja poljoprivrednika Federacije BIH izabran je Sejad Herceg, predsjednik Saveza Organsko FBiH, koji je izjavio da će u što kraćem roku zajedno sa Odborom nastojati da formira ovaj savez, zbog samog značaja i predstavljanja transparentnog rada poljoprivrednih proizvođača te poboljšanja stanja u domaćoj poljoprivredi.

Sastanku su prisustvovali i Rasim Husić, savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, predstavnici USAID-a te Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA), saopćeno je iz Inicijativnog odbora za formiranje Saveza udruženja poljoprivrednika FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti