7 koraka do vozačke sa Autoškolom LifeLine

18.08.2017. 09:34 / Izvor: Akta.ba
7 koraka do vozačke sa Autoškolom LifeLine

"Ponekad se najmanji korak napravljen u pravom smjeru, pokaže kao najveći korak u tvom životu. Ako je potrebno hodaj na prstima ,ali zakorači"

Jedna stara poslovica kaže: "Ponekad se najmanji korak napravljen u pravom smjeru, pokaže kao najveći korak u tvom životu. Ako je potrebno hodaj na prstima ... ali zakorači"

A Tim LifeLine Autoškole kaže da Vam je potrebno 7 koraka do vozačke.

Upisati se u Autoškolu LifeLine. Potrebna je sljedeća dokumentacija: Cips + kopija lične. Zatim se potpisuje ugovor o osposobljavanju sa autoškolom.

Korak 2.

Ljekarsko, ugovor sa Poliklinikom Sa Na Sa, prevoz organizovan, kandidat ne ide sam, bez lutanja i gubitka vremena.

Korak 3.

Osposobljavanje teoretskog dijela obuke(testova), za ovaj korak zadužen je Licencirani predavač inžinjer saobraćaja cestovnog smijera. Održava se svakim radnim danom od 16h do 20h. Uvodni/prvi čas se dogovara posebno kao i grupa. Pored predavača vrše prezentaciju postavljanja lanaca na točak kao i zamjenu točka sa vizuelnim pregledom vozila, tečnosti i dijelova u motoru.

Korak 4.

Nakon što utvrde spremnost kandidata, slijedi prijava za polaganje propisa/testova sve prijave vrši autoškola. Bez lutanja i gubitka vremena od strane kandidata.

Korak 5.

Obuka Prve Pomoći se održava u prostorijama Crvenog križa, pri opštini gdje kandidat ima prijavljen boravak.

Korak 6.

Nakon savladane edukacije prve pomoći, slijedi prijava u Ministarstvo za ispit iz iste.Takodjer autoškola vrši sve prijave i neophodne radnje. Kada ste uspiješno završili prva dva ispita,( nakon 7 dana od datuma položenog ispita, potvrde o položenim propisima i prve pomoći preuzimaju se u prostorijama Ministarstva). Kada preuzmu potrebne potvrde, prepuštaju vas u sigurne ruke svojih licenciranih instruktora.

Korak 7.

35 časova vožnje, većina se odvija po zakonski definisanim rutama/putanjama. Oni su uveli minimalno 2 časa po padinskim i starim dijelovim našeg grada u otežanim uslovima gdje kandidat stekne kompletno znanje. Pri završetku same obuke, vrši se simulacija ispitne vožnje, gratis od Autoškole sa stručnim saradnikom autoškole.

Ukoliko kandidat za zakonskih 35 časova vožnje nije savladao osposobljavanje , u auto školi LIfeLine praktikuju predložiti i obezbijediti uz dogovor neophodan broj časova kako bi kandidat spreman izašao na završni ispit. Uz mišljenje instruktora i stručnog saradnika.

Po sloganu Dobro došli u svijet sigurnih vozača!!!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti