Infologic d.o.o. Sarajevo potvrdio liderstvo u oblasti integracije računarskih komunikacijskih rješenja - Sa Turkish Ziraat Bank Bosnia potpisan ugovor o reorganizaciji komunikacijskog sistema

07.04.2009. 15:36 / Izvor: eKapija.ba

Bosanskohercegovačka kompanija Infologic d.o.o. Sarajevo, lider u oblasti informatičke komunikacije na domaćem tržištu, potpisala je ugovor sa Turkish Ziraat Bank Bosnia d.d., koji predviđa reorganizaciju komunikacijskog sistema Banke i uspostavljanlje kompletnog rješenja za rezervnu lokaciju njenog informacijskog sistema.

Reorganizacija sistema komunikacija obuhvata uklanjanje veza koje se zasnivaju na starijim tehnologijama i protokolima, Frame-Relay i X25, i njihovu zamjenu sa sistemom koji se bazira na virtuelnim privatnim mrežnim tunelima (VPN) kroz Internet servis i profesionalnim fiksnim i mobilnim bežičnim komunikacijama treće i četvrte generacije.

Lokacija sa rezervnim funkcionalnim informacijskim sistemom (Disaster Recovery Location) je jedna od važnijih komponenti glavnog plana za održavanje kontinuiteta poslovanja (Business Continuity Plan, BCP) u slučaju elementarne nepogode ili kraha glavnog informacijskog sistema. U ovom konkretnom slučaju oprema rezervne lokacije uključuje određeni broj servera i fiber-optička skladišta podataka visokih performansi i on-line bit-po-bit replikaciju podataka sa glavnim produkcijskim sistemom na geografski udaljenoj lokaciji.

Treba naglasiti da potpisani ugovor između Infologic d.o.o. i Turkish Zirat Bank Bosnia d.d. potvrđuje stručnost i osposobljenost domaćih kapaciteta, tačnije firme Infologic d.o.o., a koja je u vrlo kratkom periodu poslovanja (od 2006. godine) stekla ugled i reference mlade, ali persepktivne kompanije sa nedvojbenim kompetencijama u prenosu glasa, slike i podatka po IP infrastukturi.

Također, firma Infologic je primjer da u Bosni i Hercegovini još uvijek postoje kapaciteti za razvoj uspješnog domaćeg biznisa, te da mladi poduzetnici mogu doprinijeti ne samo razvoju svog biznisa, nego i ukupnom ekonomskom razvoju naše zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti