Jahorina: Dobre staze poziv za skijaše

30.01.2009. 11:11 / Izvor: Nezavisne novine
Jahorina: Dobre staze poziv za skijaše

Na Jahorini ima sedamdesetak centimetara novog snijega, staze su dobro uređene i trenutni uslovi za skijanje su odlični, što je i najbolja pozivnica za turiste da iznova, kao na početku zimske turističke sezone, u velikom broju posjete olimpijsku planinu.

To je rečeno 29.01.2009. godine poslije sastanka predstavnika Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, OC "Jahorina", grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, te hotelijera na planini.

Tom prilikom je istaknuto da je sve spremno za kvalitetan nastavak sezone, koju bi trebalo da karakteriše i popunjenost smještajnih kapaciteta.

"Imali smo odličan start sezone, a zatim i male probleme s nepovoljnim vremenskim prilikama, koji nisu zaobišli ni konkurentske centre. Sada su uslovi kakvi se samo mogu poželjeti i nema razloga da nastavak zimske sezone ne gledamo s mnogo više optimizma", rekao je direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Savo Kovač.

Direktor OC "Jahorina" Branko Koroman kaže da je još rano za iznošenje ocjena o uspješnosti sezone, pojasnivši da se očekuje još dosta skijaških dana u njenom nastavku.

On je priznao da je popunjenost smještajnih kapaciteta OC "Jahorina" nešto manja od očekivane, ali ipak na pristojnom nivou od 70 procenata.

Istakao je da se već ovog vikenda može očekivati dolazak velikog broja skijaša na planinu, gradeći optimizam na činjenici da je u funkciji i staza Skočine, koja radi samo u idealnim vremenskim uslovima.

Nadu da će nastavak sezone biti dobar kao i njen početak izrazili su i hotelijeri, a Dragan Jakić, generalni direktor hotela "Termag", čija je popunjenost i juče bila stoprocentna, rekao je da vjeruje da nekoliko slabijih dana neće pokvariti ukupno zimsko raspoloženje na Jahorini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti