Na Jahorini pušteni u pogon ski-liftovi

05.01.2010. 08:45 / Izvor: Glas Srpske
Na Jahorini pušteni u pogon ski-liftovi

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini juče su pušteni u pogon ski-liftovi, potvrdila je "Glasu Srpske" stručni saradnik za marketing i prodaju u Olimpijskom centru Jahorina Zorica Stojanović.

"Posjetiocima je na raspolaganju nekoliko ski-liftova i to bebi lift, Poljice lift, Poljice dvosjed i Ogorjelica 2, a radno vrijeme ovog vertikalnog transporta biće svaki dan, dokle to vremenski uslovi budu dozvoljavali, u periodu od devet do 16 časova", kazala je Stojanovićeva.

Ona je dodala da je trenutna visina snijega na Jahorini 30 centimetara i da se, prema prognozama meteorologa, i danas očekuju nove padavine.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Branko Koroman ranije je istakao da su ova dva nova šestosjeda na olimpijskoj ljepotici spremni i čekaju snijeg da budu pušteni u upotrebu.

On je istakao da je šestosjed Ogorjelica zvanično trebao biti pušten u rad krajem decembra, ali je to odgođeno zbog nedostatka snijega.

"Iako su šestosjedi već postavljeni i prošli potrebne probne vožnje, njihovo zvanično puštanje u rad morali smo da odgodimo. Bitno je da je sve spremno i da se samo čekaju povoljniji vremenski uslovi, a to na Jahorini znači da se čeka snijeg", kazali su ranije u službi marketinga i prodaje Olimpijskog centra "Jahorina".

Prema riječima nadležnih u Olimpijskom centru, na Jahorini su završeni svi planirani radovi oko montaže i postavljanja šestosjeda koji će udvostručiti kapacitet vertikalnog prevoza turista, a osim postavljanja novih žičara urađen je i generalni remont postojećih instalacija.

Novi šestosjedi olimpijsku ljepoticu će svrstati među najmodernije ski-centre u regionu, ali i šire.

Zorica Stojanović je podsjetila da, od 2. do 16. januara u hotelu "Bistrica", smještaj u polupansionu košta 69 maraka, a od 16. januara iznosiće 59 maraka.

"Jahorina raspolaže sa oko 4.000 kreveta, od čega 2.000 u privatnim kućama i apartmanima i isto toliko u hotelima i pansionima", rekla je Stojanovićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti