Industrijska zona Kula Zeban: Narednih dana pregovori sa potencijalnim investitorima

18.11.2010. 07:43 / Izvor: SRNA
Industrijska zona Kula Zeban: Narednih dana pregovori sa potencijalnim investitorima

Industrijska zona na lokaciji Kula Zeban u opštini Vlasenica od skoro 36 hektara pružiće uslove za instalisanje 42 proizvodna pogona ili magacinska prostora veličine od 2 000 do 5 000 metara kvadratnih, uz mogućnost ukrupnjavanja parcela zavisno od interesa investitora, rekao je Srni načelnk opštine Mladen Popović.

Komentarišući nedavno usvajanje regulacionog plana Industrijske zone Kula Zeban u SO, Popović je istakao da je ovo jedan od strateških projekata, koji otvara perspektive investiranja i privrednog razvoja i zapošljavanja.

On je najavio da će već narednih dana uslijediti pregovori sa potencijalnim investitorima, od kojih su neki već izrazili interesovanje za otvaranje kapaciteta u Industrijskoj zoni.

"Naravno da ova opština nema ni mogućnosti ni snage da za cijeli ovaj prostor obezbijedi potrebne infrastrukturne objekte. Međutim, u skladu sa potrebama i zahtjevima investitora, radiće se dio po dio, a kasnije ćemo možda ići na iznajmljivanje ili prodaju tog zemljišta. Vjerujemo da će i Vlada Republike Srpske /RS/ podržati ovaj projekat, jer smo dobila takva uvjeravanja od Vlade i Agencije za mala i srednja preduzeća RS", objasnio je Popović.

Načelnik opštine Vlasenica naveo je da su početna ulaganja u izradu projektne dokumentacije za Industrijsku zonu Kula Zeban procjenjena na oko 50.000 KM.

"Mi smo tokom procesa razmatranja i određivanja lokacije za industrijsku zonu, pristupili izradi projektnih predloga saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže. Na to nas obavezuje i ugovor koji smo sklopili sa regionalnom razvojnom agencijom Nerda o sufinansiranju izrade projektne dokumentacije. Moraćemo još da uradimo studiju uticaja na životnu sredinu i projekat elektrosnabdijevanja", naveo je Popović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti