NERDA: Prezentirani projekti "Tehnološki park za energiju i ekologiju Tuzla" i "Standardi i certificiranje - zaštita okoline u TE Tuzla"

06.10.2009. 13:58 / Izvor: eKapija.ba
NERDA: Prezentirani projekti 'Tehnološki park za energiju i ekologiju Tuzla' i 'Standardi i certificiranje - zaštita okoline u TE Tuzla'

Udruženje za razvoj NERDA je 06. oktobra 2009. godine u Tuzli upriličilo prezentaciju studija "Tehnološki park za energiju i ekologiju Tuzla" i "Standardi i certificiranje- zaštita okoline u Termoelektrani Tuzla".

U protekle dvije godine NERDA je kao jedan od partnera učestvovala u implementaciji projekta ACInD (Program Jadranske suradnje za industrijski razvoj) finansiranog od strane Evropske Komisije. Projekat se uz učešće više partnera realizovao na području Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Kao rezultat ovog projekta, između ostalih, proizašle su i dvije studije od kojih se jedna odnosi na mogućnosti otvaranja Tehnološkog parka za energiju i ekologiju Tuzla, a druga studija se odnosi na primjenu evropskih standarda i certificiranja u Termoelektrani Tuzla sa ciljem zaštite okoliša i smanjenja zagađivanja zraka, saopćeno je iz NERDA-e.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti