Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH uspješno prošla certifikaciju

11.08.2009. 09:05 / Izvor: eKapija.ba
Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH uspješno prošla certifikaciju

TÜVadriji je kao izuzetno pouzdanoj i vrlo ekspeditivnoj certifikacijskoj kući u BiH pripala zasluga da certificira jednu od najrenomiranijih bosanskohercegovačkih državnih institucija – Vanjskotrgovinsku/Spoljnotrgovinsku komoru BiH. Uspješno je proveden audit prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008.

Naša najuspješnija certifikacijska kuća TÜVadria d.o.o. Sarajevo provodi ukupan proces certificiranja, od pripreme audita, sprovođenja audita na licu mjesta do same dodjele certifikata. Samo u slijedećih mjesec dana nekoliko uvaženih domaćih tvrtki kao i državnih te općinskih organizacija bit će certificirane od strane TÜVadrije.

Jedna od onih državnih institucija koja ima dugu tradiciju u zastupanju i promoviranju privrednih interesa BiH u zemlji i inozemstvu je Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH. S obzirom na važnost njenog djelovanja i potrebu da učestvuje u različitim međunarodnim projektima za razvoj poslovne suradnje, ova je institucija prepoznala potrebu za stručnom certifikacijom. Upravo je TÜVadriji kao izuzetno pouzdanoj i ekspeditivnoj certifikacijskoj kući u BiH pripala ta mogućnost da certificira jednog ovako utjecajnog i značajnog subjekta.

Svi postavljeni zadaci pred osoblje Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH izvršeni su u roku, precizno i u skladu sa ukupnim procesom certificiranja. Svečana dodjela certifikata 9001:2008 bit će naknadno objavljena, saopćeno je iz Press službe TÜVadrie.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti