Vanjskotrgovinskoj komori BiH dodijeljen certifikat EN ISO 9001:2008 - Dostignut najviši standard poslovanja

Vijesti

Vanjskotrgovinskoj komori BiH dodijeljen certifikat EN ISO 9001:2008 - Dostignut najviši standard poslovanja

29.07.2009. 08:52 / Izvor: Fena

U godini obilježavanja stoljetne tradicije Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine dodijeljen je certifikat EN ISO 9001:2008, saopćeno je iz Komore.

Prateći globalna tržišna kretanja u zemlji i svijetu, ova institucija je prepoznala svoju ulogu, te je radi ispunjenja svoje misije odlučila unaprijediti odnos prema partnerima uvođenjem sistema upravljanja kvalitetom prema evropskim standardima.

Pod sloganom "Naš uspjeh je zadovoljstvo naših korisnika!" rukovodstvo Vanjskotrgovinske komore BiH u septembru 2008. godine opredijelilo se i pokrenulo projekt uvođenja Sistema upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008.

Područje primjene certifikata su stručni i administrativni poslovi Komore na razvijanju i unapređenju poslovanja članova, promoviranju interesa bh. privrede u inostranstvu, jačanju partnerskih odnosa i zastupanju članova kod nadležnih organa Bosne i Hercegovine i međunarodnih organizacija.

Radi dostizanja najviših standarda poslovanja i pružanja usluga Vanjskotrgovinska komora BiH je u proteklih devet mjeseci poduzela niz aktivnosti na uvođenju procedura koje zadovoljavaju najkvalitetniji nivo poslovanja.

Nakon uspješne provjere usklađenosti poslovanja VTKBiH s navedenim standardom, certifikacijska kuća TUV ADRIA dodijelila je certifikat EN ISO 9001:2008.

Vanjskotrgovinska komora BiH je trenutno jedna od najviših instanci u BiH koja ima ovaj certifikat, čime potvrđuje svoju profesionalnost, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti