ABS BANKA otvorila još jednu poslovnicu u Bihaću

12.02.2009. 14:06 / Izvor: eKapija.ba
ABS BANKA otvorila još jednu poslovnicu u Bihaću

Presjecanjem vrpce 12.02.2009. godine novu poslovnicu ABS BANKE u Bihaću su otvorili direktor ABS BANKE Gerhard Maier i načelnik općine Bihać Hamdija Lipovača.

"Naš većinski vlasnik Steiermaerkische Sparkasse (članica Erste Bank i grupe štedionica Austrija) je partner sa jasnom strategijom da ABS BANKU dovede u vrh bankarskog tržišta u BiH. Početak ostvarenja ovih planova ogleda se i u regionalnoj ekspanziji na prostor cijele BiH, samo u 2009. godini predviđa se otvaranje 11 novih prodajnih centara. Današnje otvaranje slijedi cilj snažnijeg pokrivanja i jačanja tržišne pozicije u regiji Bihaća, gdje planiramo osnovati jedan od prvih regionalnih centara banke", izjavio je gospodin Maier.

Načelnik općine Lipovača je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo zbog toga što ABS BANKA, kao dobar potencijalni partner klijentima širi svoje prisustvo u regiji, posebno jer to sa sobom nosi dodatna zapošljavanja uposlenika.

Banka trenutno ima preko 50 poslovnica, 400 uposlenika i opslužuje oko 100 000 klijenata. Samo u 2008. godini je širenje poslovne mreže i razvoj poslovanja donijelo zaposlenje gotovo 70 novih uposlenika, a krajem ove godine će banka već imati minimalno 450 zaposlenih.

ABS BANKA nudi kompletnu paletu konvencionalnih i modernih bankarskih usluga.

Strategija Grupacije je da opslužije svoje klijente u suradnji sa ostalim članicama grupe, uključujući leasing proizvode koje nudi sestrinska kompanija u BiH S-Leasing, saopćeno je iz ABS banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti