AC Food kupuje i treći dio Agrokomerca: Za tvornicu biskvita 2,4 miliona KM

13.01.2018. 10:58 / Izvor: Akta.ba
AC Food kupuje i treći dio Agrokomerca: Za tvornicu biskvita 2,4 miliona KM

AC Food je ponudio za tvornicu iznos od 2.406.500 KM i obavezan je da u roku od 30 dana izvrši uplatu sredstava kada će postati konačni vlasnik. 

AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije, kupila je i posljednju trećinu Agrokomerca u Velikoj Kladuši - tvornicu biskvita u sudskoj prodaji koja je održana u petak. 

AC Food je ponudio za tvornicu iznos od 2.406.500 KM i obavezan je da u roku od 30 dana izvrši uplatu sredstava kada će postati konačni vlasnik. 

"Ovim je AC Food zaokružio kupovnu jedne cjeline na lokaciji Polje prehrambene industrije Agrokomerc, u namjeri da se ovaj nekadašnji gigant bosanskohercegovačke industrije hrane ponovno stavi u funkciju razvoja Velike Kladuše, Krajine, ali i cijele prehrambene industrije Bosne i Hercegovine", istakli su iz kompanije. 

U kupljenom pogonu Agrokomerca se proizvode biskviti, petit keks, kao i drugi konditorski proizvodi. 

Inače, imovina Agrokomerca, koja se prodaje u fazama, proteže se na ogromnom kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje u Velikoj Kladuši i podijeljena je u tri cjeline. 

Prvu čine tvornica stočne hrane, pržionica kafe i prodaja voća i povrća, a 28. marta 2017. godine na prodaji u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši za 3,05 miliona KM AC Food je kupio ovu cjelinu. U junu, kompanija je preuzela i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops. 

Drugu cjelinu predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, koju je AC Food za 4,4 miliona KM kupio 30. septembra također na sudskoj prodaji. Treću i posljednju cjelinu imovine Agrokomerca sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za koju je kompanija AC Food ponudila 2,4 miliona KM.

"Prepoznali smo da Agrokomerc ima šansu, da su ljudi ovdje čestiti i radišni. Iako je tehnologija malo zastarjela, malim ulaganjima ćemo vrlo brzo obnoviti strojeve i staviti sve pogone u proizvodnju", rekao je za Avaz Smail Korajlić, direktor Ac Fooda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti