ACO DRAIN® Brickslot - Dizajnerski atraktivna rješenja

28.09.2016. 09:00 / Izvor: Akta.ba
ACO DRAIN® Brickslot - Dizajnerski atraktivna rješenja
OTVORI GALERIJU

Diskretni i neupadljivi, ACO DRAIN® Brickslot 100, 150 i 200 sistemi kanala sa rasporom otvaraju novi pristup kreiranju otvorenih prostora.

Diskretni i neupadljivi, ACO DRAIN® Brickslot 100, 150 i 200 sistemi kanala sa rasporom otvaraju novi pristup kreiranju otvorenih prostora. Uski raspor zamjenjuje rešetku i formira čistu, nenametljivu liniju na površini.

Sistem je idealan za prelaz između dviju različitih površina. Okvir raspora, koji može biti od pocinčanog ili  nehrđajućeg čelika, kompatibilan je sa svim standardnim površinskim oblogama, od betona do opločnika ili ukrasnog kamena, i spaja dvije različite površine gotovo nevidljivo. Sistem je idealan za odvodnju fasada i estetski zahtjevnijih površina.

Jednostavno se čisti i održava ispiranjem pod visokim ili niskim pritiskom.

Revizioni elementi pojednostavljuju održavanje podzemnog polimerbetonskog kanala koji ima odlična hidraulička svojstva. Nehrđajući čelik se preporučuje na svim mjestima gdje su visoki zahtjevi za otpornošću na koroziju. Pocinčani čelik je ekonomičnije rješenje. Preporučuje se za upotrebu u svim standardnim uvjetima.

Polu-profesionalno i profesionalno rješenje

ACO DRAIN® Brickslot sa Multiline® kanalom do klase nosivosti D400, sa kanalom od polimerbetona ili kompozita sa V-profilom za bolja hidraulička svojstva, te zaštitnim rubom iz istog materijala.

 

Područja primjene

  • javni prostori i trgovi
  • parkirališta
  • pješačke zone
  • trgovački centri

ACO DRAIN® Brickslot sa Gala kanalom od polimerbetona do klase nosivosti C250. Ekonomično rješenje sa nalijegajućim betonskim rubom.

Područja primjene

  • rezidencijalna područja
  • uređenje krajolika
  • pročelja
  • prilazne ceste

Usavršeni sustav - Prednosti sistema

  • vodlilice na krajevima okvira sprečavaju pomicanje okvira prilikom pripreme površinskih obloga
  • pojačan gornji rub okvira za veća opterećenja do D400 prema BAS EN 1433
  • revizioni element sa kontinuiranim rasporom kako se ravna linija ne bi prekinula niti na revizionim tačkama

Nakon ugradnje sistem je u potpunosti siguran od vandalizma ili krađe rešetke, što ga čini izuzetno pogodnim za primjenu u školskim dvorištima i igralištima gdje nedostatak rešetke može biti izuzetno opasan, te na stadionima gdje se demontaža rešetke može zloupotrijebiti.

Jednostavna ugradnja i održavanje

ACO DRAIN® Brickslot kanali sa rasporom, prikazani prije i nakon ugradnje završne obloge.

Čišćenje

Za pristup i čišćenje kanala koriste se ACO DRAIN® Brickslot revizioni elementi koji se ispunjavaju kamenom te postaju jedva primjetni dio sustava.

Rekonstrukcijom "Mala aleja" na Ilidži trebala dobit novi izgled jer su 25. juna otpočeti radovi na njenoj sanaciji. Zamjenjuje se kompletna oborinska kanalizacija, ploče, a izvršit će se i sanacija stabala i rasvjete. Izvođenje radova vrši firma Aco d.o.o. Sarajevo te se primjenju ACO DRAIN® Brickslot sistemi kanala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti