ACO rješenja za nadolazeće okolišne promjene

11.09.2017. 09:37 / Izvor: Akta.ba
ACO rješenja za nadolazeće okolišne promjene

Svaki ACO proizvod unutar sistemskog lanca osigurava put vode, u smjeru recikliranja na ekološki i ekonomski smislen način.

Svaki ACO proizvod unutar sistemskog lanca osigurava put vode, u smjeru recikliranja na ekološki i ekonomski smislen način.

Uređaji za prepumpavanje i regulaciju protoka - Samostojeće prepumpne stanice

Samostojeće prepumpne stanice su suhomontažni sistemi namijenjeni prepumpavanju otpadnih voda iz nižih etaža zgrada ili kao sistem za aktivnu zaštitu od povrata vode iz kanalizacije. Jedan ovakav sistem uključuje spremnik, jednu ili dvije pumpe, protupovratne ventile, račvu i protuvibracijski element za spoj na zajednički potisni cjevovod, hidrometrijske cijevi pneumatskog upravljanja, kompresor i komandni ormar. Sve je već tvornički montirano, spojeno, testirano i spremno za ugradnju.

Samostojeća prepumpna stanice se postavlja i pričvršćuje za pod (najnižu tačku zgrade/podruma), komandni ormar i kompresor se postavlju blizu, na zid. Naravno, potrebno je spojiti na uređaj cijev doljeva, potisku cijev i odzraku, te priključiti komandni ormar na električnu mrežu.

Uređaj je pouzdan, tih, lagan i brz za ugradnju, a povećati će kvalitet svakog podrumskog prostora ili stana. Pričvršćen za pod, osiguran je i od poplave podruma, ako naravno komandni ormar nije potopljen. Potpuno potopljen u poplavljenom podrumu može sigurno raditi punih sedam dana, ali nakon toga je potrebno organizovati posjetu ovlaštenog servisera, jer ipak, uređaj je napravljen da prostor održi suhim i da sam funkcioniše u istom takvom prostoru.

Aktivno hidrometrijsko pneumatsko upravljanje spada u trenutno najpouzdanije sisteme upravljanja, a jedino je rješenje za masne fekalne vode, sa kojima inače pouzdani pasivni sistemi imaju problema. Kod svih naših uređaja je serijski ugrađeno aktivno hidrometrijsko pneumatsko upravljanje (sa kompresorom). Po želji se može dobiti i pasivno, bez kompresora.

Za odabir sistema koji će Vam najviše odgovarati, stručni tim ACO d.o.o. će Vam rado pomoći i dati odgovor na sva Vaša pitanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti