Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Adazal Mega Baucentar donirao 5.000 KM SOS Dječijim selima BiH

14.04.2014. 15:13 / Izvor: eKapija.ba

Povodom otvaranja novog prodajnog objekta u Sarajevu, kompanija Adazal d.o.o. Sarajevo upriličila je uručenje donatorskog čeka u vrijednosti od 5.000 KM SOS Dječijim selima BiH. Vrijednom donacijom Adazal se upisuje u grupu "SOS Drugara" – kompanija koje podržavaju rad SOS Dječijih sela BiH pokrivajući troškove života SOS porodica.

"Adazal je u proteklom periodu uvijek rado podržavao rad SOS Dječijih sela BiH, a povodom otvaranja našeg Mega Baucentra odlučili smo donirati 5.000 KM. Znajući da u zajednici postoji veliki broj različitih socijalnih potreba, mi smo ipak željeli pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija. SOS Dječija sela BiH je organizacija koja se vrlo posvećeno brine o djeci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica. Oni su naša budućnost i vjerujemo da će stvaranje prilika za boljim životom i ulaganje u njihovo znanje dugoročno donijeti višestruku korist našem društvu", izjavio je Ramo Bajrić, direktor kompanije Adazal.

"Kompanija Adazal od ranije je upoznata sa radom SOS Dječijih sela BiH i sretni smo da se naše prijateljstvo nastavlja. Naša misija je osigurati "Topli dom za svako dijete" i izuzetno smo sretni da i u korporativnom svijetu postoje ljudi senzibilizirani za probleme djece. Čelni čovjek Adazala je prepoznao naš put, te nam se odlučio pridružiti u nastojanjima da odrastanje djece povjerene nam na brigu učinimo kvalitetnim, sigurnim i sretnim. Adazal je još jedna domaća kompanija koja je svojom aktivnom podrškom najbolji primjer kako svi zajedno trebamo djelovati i dijeliti odgovornost i brigu za budućnost djece" istakao je Asim Šahinpašić, direktor odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije.

Kompanija Adazal d.o.o. Sarajevo osnovana je 1996. godine. Sjedište kompanije se nalazi u Sarajevu, u blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Primarna djelatnost Adazala je trgovina na veliko i malo elektromaterijalom, vodomaterijalom, bojama i lakovima, grijanjem, praškastom i vijčanom robom, alatima i mašinama, materijalom za izolaciju, bravarskim materijalom i opremom, te ostalim građevinskim materijalom. Adazal posluje na 3.000m2 zatvorenog i 5.500m2 otvorenog prostora. Uprava firme i kompletan prodajni asortiman smješteni su na prostoru novoizgrađenog mega baucentra u Ul. Aleja Bosne Srebrene 201, nedaleko od prvobitnog prodajnog objekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti