Adazal Sarajevo: Od malog obrta do investicije od četiri miliona KM

01.07.2014. 10:26 / Izvor: eKapija.ba
Adazal Sarajevo: Od malog obrta do investicije od četiri miliona KM

U sarajevskom naselju Stup nedavno je otvoren Adazal Megabaucentar, a kako za eKapija.ba kaže Ramo Bajrić, direktor firme Adazal riječ je o investiciji od četiri miliona KM.

U sarajevskom naselju Stup nedavno je otvoren Adazal Megabaucentar, a kako za eKapija.ba kaže Ramo Bajrić, direktor firme Adazal riječ je o investiciji od četiri miliona KM.

"Adazal Megabaucentar otvoren je u aprilu mjesecu i rezultat je dugogodišnjeg nastojanja da se u našoj ponudi, na jednom mjestu okupe vodeći svjetski brendovi u oblasti materijala za građenje, od građevinskog do elektro, vodo, materijala za grijanje, kao i svih ostalih roba neophodnih za izgradnju kvalitetnog i sigurnog doma", priča nam Bajrić.

Novootvoreni objekat se prostire na površini od cca 3.000 metara kvadratnih, a u njemu je uposleno 25 radnika.

Kao organizirani lanac firme i sistema sa iskustvom Adazal svakodnevno pokušava ostvariti što veću i bolju saradnju sa lokalnim i regionalnim kompanijama i proizvođačima.

"Naši vjerni kupci, taj trend vide u našoj ponudi i sve je veća zastupljenost robe domaće regionalne proizvodnje, čija kvaliteta zadovoljava visoke Adazalove kvalitete.  Nudimo široku ponudu iz asortimana građevinskog materijala, veliki izbor električnih i ručnih alata, za sve vrste radova, a tu su i alati za profesionalne izvođače.  U svom prodajnom asortimanu nudimo proizvode iz asortimana austrijskog proizvođača Let's Do it. Takođe u našem prodajnom objektu nudimo sve vrste peći, klima uređaje svjetskog brenda, razne vrste podova, rasvjete. Važno je napomenuti da Adazal nudi i savjetodavnu pomoć kao i pomoć pri projektovanju, građenju i  renoviranju", ističe naš sagovornik.

Do otvaranja Megabaucentra, Adazal je bio smješten na Dobrinji, na adresi Braće Mulić 69, a po otvaranju centra preselili su se na adresu Aleja Bosne srebrene br.201. Iako trenutno imaju samo jedan prodajni centar, u planu im je širenje poslovanja i otvaranje novih poslovnica.

Bajrić ističe da su njihovi kupci prvenstveno firme i to sa područja cijele BiH, a među vodećim ističu Hadžić gradnju iz Sarajeva, Famus gradnja iz Tešnja, AMD Sconto iz Brčkog, Euro asfalt iz Sarajeva, Euro profil iz Mostara itd.

"Robu nabavljamo od domaćih i ino ponuđača uključujući EPS Laštro, Austrotherm, LUK, Nexe, Baumit, Cementara Kakanj, Trgovir, Div Tvik  kao i od mnogih drugi. Od robnih markih zastupamo Let's Do it, Baumit, JUB, Ceramica colli, Sanotechnik, Deltron kao i mnoge druge", navodi Bajrić.

On ističe da su trenutno u fazi pregovaranja sa ino dobavljačima, te u skorije vrijeme očekuju pozitivan ishod, a samim tim i nove robne marke u njihovom asortimanu.

Obzirom na cjelokupnu ekonomsku situaciju u državi, direktor firme Adazal Sarajevo kaže da su zadovoljni poslovanjem budući da uspješno posluju i postoje na tržištu već 16 godina, a to je dokaz pozitivnog poslovanja.

"Trenutno najveći problem sa kojima se susreće većina koja se bavi prodajnom djelatnošću je smanjena kupovna moć i nedostatak finansijskih sredstava. Ali nadamo se da će u skorije vrijeme situacija biti bolja", ističe Bajrić.

Inače, Adazal je prvenstveno porodična firma, osnovana 1998. godine. Njihov početak vezan je za objekat ukupne površine 40 kvadrata i za 10-tak mušterija. Kada su otvarali firmu prvobitni cilj je bio mala porodična obrtnička djelatnost.

"Međutim u veoma kratkom periodu počeli smo se razvijati i širiti, zahvaljući prvenstveno našim kupcima i poslovnim saradnicima. Ostali smo prepoznatljivi u svijetu prodaje, kako po kvalitetu robe koju nudimo, tako i po pogodnostima, jer kod nas je kupac uvijek bio i bit će na prvom mjestu", navodi direktor i osnivač Adazala.

Danas Adazal d.o.o Sarajevo sa svojim uposlenim predstavlja zdrav i uspješan kolektiv, sa tendencijom širenja i djelovanja kako na domaće tako i na ino tržište.

A.Šulović

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti