malak

Foto: Akta.ba

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ademović ugostio vlasnika grupacije "Malak"

"Malak" je još 2017.godine proglašen jednim od najznačajnijih direktnih stranih investitora u Bosni i Hercegovini.

24.10.2021. 13:58 / Izvor: Akta.ba

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović u petak je upriličio sastanak sa predstavnicima grupacije "Malak".

Sastanku je prisustvovao vlasnik grupacije "Malak" Saud Alanazi i Orhan Spahić, direktor Grupacije.

Sastanku je prisustvovao i Sejad Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar.  

Saud Alanazi je upoznao predsjedavajućeg Ademovića o poslovanju kompanije "Malak" te novim planovima ove velike Grupacije.

Istakao je da promišljenim investiranjem u oblasti drvne industrije, hotelijerstva te prometa nekretninama, "Malak" grupacija želi učvrstiti svoju poziciju u bosanskohercegovačkom društvu i biti prepoznatljiva kao pokretač zapošljavanja mladih i razvoja Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Grupacija "Malak" je još 2017. godine proglašena od strane Agencije za promociju direktnih stranih investicija u BiH (FIPA) kao jedan od najznačajnijih direktnih stranih investitora u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Ademović je informisao goste o aktivnostima koje provode aktuelni organi Grada i gradska administracija, kao i o realizaciji započetih te planiranim projektima kojim će ovaj saziv Gradskog vijeća nastojati ispuniti viziju Sarajeva u narednom periodu.

Potom je predstavio određene projekte Grada Sarajeva u oblasti komunalne, saobraćajne, kulturne, obrazovne i sportske infrastrukture.

Naglasio je i važnost realizacije projekta obnove bob staze na Trebeviću  koja bi trebala ponovo biti značajna turistička atrakcija i važan segment u razvoju turizma u Kantonu Sarajevo, jer je dio projekta zajedničke kandidature Barcelone i Sarajeva za Olimpijske igre 2030. godine.

Razgovarano je i o drugim važnim projektima Grada Sarajeva, Općine Centar te drugih gradskih općina, a  koji se planiraju realizovati za dobrobit građana Sarajeva.

Na kraju sastanka, Ademović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je grupacija "Malak" spremna nastaviti daljnje investiranje u Sarajevu, a što znači i otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti