Adi Dželo: Holdina kandidat za najpoželjnijeg poslodavca za 2019. godinu

26.03.2019. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Adi Dželo: Holdina kandidat za najpoželjnijeg poslodavca za 2019. godinu

Holdina je pet puta za redom izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u segmentu nafte i plina, te je i ove godine kandidat za ovo priznanje.

Holdina je pet puta za redom izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u segmentu nafte i plina, te je i ove godine kandidat za ovo priznanje.

Povodom natjecanja za Najpoželjnijeg poslodavca za 2019.godinu i ponovne Holdinine kandidature, razgovarali smo sa Vodećim specijalistom za planiranje Adijem Dželom koji je već 2,5 godine dio Holdina tima. Podijelio je sa nama svoje iskustvo rada u ovoj kompaniji.

Već 2,5 godine radiš u Holdini, šta za tebe znači biti dio velike kompanije, koji su benefiti?

- Velike kompanije nude brojne prednosti, prije svega uređen sistem koji određuje poslovne procese, mogućnost sticanja novih znanja i rad u velikim timovima. Kroz svoj posao u Holdini sam imao priliku biti dio dva sektora poslovanja gdje sam stekao vještine koje su mi pomogle u daljem poslovnom razvoju.

Jedan od benefita kada radiš u velikoj kompaniji je i mogućnost dodatnog educiranja, pa za sebe izdvajam priliku učestvovanja u SAP edukaciji koja mi je mnogo olakšala poslovne obaveze. Tu je i mogućnost biti nagrađen za poseban angažman te sam ponosan na činjenicu da je kompanija prepoznala moj trud i nagradila me Zaposlenikom kvartala u 2018.godini.

Dodatno, u Holdini zaposlenici imaju priliku brinuti o svom zdravlju te graditi timski duh kroz organizovane fitnes treninge na koje sam se odnedavno i ja uključio.

Biti dio velike kompanije, znači i učestovati u brojnim projektima koji doprinose jačanju korporativne kulture te omogućuju angažman zaposlenika u lokalnoj zajednici. Da li si imao priliku da se priključiš nekim aktivnostima, koju posebno ističeš?

- Holdina od prošle godine ima aktivan Volonterski klub koji učestvuje u projektima pomoći u lokalnim zajednicama. Često se priključujem akcijama koje klub organizuje, a posebno su mi ostali u sjećanju akcije sakupljanja odjeće za socijalno ugrožene osobe kao i dječiji paketići za Novu godinu koje su uspješno realizirane.

Od prošle godine u sklopu projekata korporativne kulture, imamo i projekt “Moj dan na benzinskoj stanici” gdje kolege iz administracije imaju priliku provesti radni dan sa svojim kolegama na benzinskim stanicama. Nedavno sam se i ja uključio, te sam proveo svoj radni dan sa kolegama na INA Stup i smatram da je ova aktivnost odlična prilika za jačanje timskog duha i način na koji se bolje upoznamo i kvalitetnije razumijemo izazove sa kojima se susreću kolege.

Opiši nam jedan svoj radni dan?

- Radni dan počinje sastankom u timu na kojem dogovaramo dinamiku predstojećih aktivnosti i prioritetnih zadataka za taj radni dan. Moj poseban fokus je na izvještavanju za druge sektore i praćanje godišnjih planova na nivou kompanije. Jako sam sretan što radim posao koji volim i to u timu koji je fokusiran na kvalitet isporučenih radnih zadataka jer se radi o veoma dinamičnom poslu sa jasno definisanim ciljevima gdje je ključna organizacija, tačnost i preciznost podataka kao i podrška kolega na kojoj sam posebno zahvalan.

Za kraj nas interesuju tvoje želje za budućnost?

Zahvalan sam na svakodnevnoj prilici da se lično i profesionalno usavršavam, jer rad u Holdini omogućuje razvoj poslovnih vještina i učenje postavljanja jasnih i mjerljivih ciljeva za budućnost. Smatram da je rad u velikim kompanija odlična prilika za mlade ljude i njihovo profesionalno građenje, te želim i u budućnosti bio dio ovog tima.

Istraživanje Najpoželjniji poslodavac u BiH svake godine obuhvati veliki broj kompanija koje nominuju ispitanici, od čega se bira top 100 kompanija koje su osvojile najveći broj glasova. Rezultati istraživanja pružaju uvid u poredak 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH u ukupnom poretku, te pregled najpoželjnijih poslodavaca u 10 najvećih sektora u BiH. 

Glasati možete putem linka www.poslodavac.ba, a rok za glasanje je 31.03.2019. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti