Adisa Tufo, direktorica ČIP sistema: Planirane rezultate smo nadmašili

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Adisa Tufo, direktorica ČIP sistema: Planirane rezultate smo nadmašili

Svoje poslovne uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba predstavila je Adisa Tufo, direktorica kompanije ČIP sistemi iz Sarajeva.

15.12.2017. 10:00 / Izvor: Akta.ba

Još jedna poslovna godina je na izmaku. Pretpraznične dane iskoristili smo sa razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti  i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba predstavlja Adisa Tufo, generalna direktorica kompanije ČIP sistemi iz Sarajeva.

  • 2017. godina je na izmaku, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

Naravno da već "podvlačimo crtu" i poredimo planove sa postignutim rezultatima. Moram istaći da je protekla 2017. za našu Kompaniju bila veoma uspješna. Planirane rezultate ne samo da smo ostvarili, nego smo ih uveliko i nadmašili. Prošlu godinu (2016.) smo završili sa 17 uposlenih, a u ovom trenutku se taj broj povećao na 28.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

Pamtiću je po nizu novih ljudi i novih mogućnosti, u i oko naše kompanije. Po priznanjima koje sam dobila ja kao menadžer, a samim tim i komapnija ČIP sistemi, jer je ona ogledalo onoga što ja radim. Pamtiću je po nevjerovatnoj količini optimizma i pozitivne energije, jer je baš time bila cijela protkana.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini

U godini koja je na izmaku puno smo energije uložili u povećanje vidljivosti i transparentnosti  kompanije i načina našeg poslovanja i to je već urodilo plodom, a čvrsto vjerujem da je takav način nastupa na tržištu, globalno općeprihvaćeni trend i da će veći rezultati politike otvorenosti i transparentnosti, tek da se osjete u godinama koje dolaze. 

  • Koji su planovi za narednu godinu?

Naši "business planovi" za 2018. su već gotovi, pa mogu reći da su i strategiije uveliko definisane. Mada ću sebi ostaviti prostara do kraja januara da sve te planove pretvorim u konkretne cifre. Te cifre će biti parametar koji ćemo se truditi u 2018. dostignuti. Pred nama je nova investicija i svom poslovanju planiramo dodati još jedan pravac.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018.?

Požljela bih bolju poslovnu klimu, veću kontrolu i suzbijanje sive ekonomije, više investicija na tržištu. Poželjela bih manje parafiskalnih nameta, manje opterećenja na i iz ličnih primanja uposlenih. Poželjela bih konačno izjednačavanje javnog i privatnog sektora. Poželjela bih, prije svega, dobro zdravlje, puno sportskih aktivnosti, ali i jedan fer odnos u tržišnoj utrci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti