Adisa Tufo, direktorica ČIP sistema: Planirane rezultate smo nadmašili

15.12.2017. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Adisa Tufo, direktorica ČIP sistema: Planirane rezultate smo nadmašili

Svoje poslovne uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba predstavila je Adisa Tufo, direktorica kompanije ČIP sistemi iz Sarajeva.

Još jedna poslovna godina je na izmaku. Pretpraznične dane iskoristili smo sa razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti  i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba predstavlja Adisa Tufo, generalna direktorica kompanije ČIP sistemi iz Sarajeva.

  • 2017. godina je na izmaku, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

Naravno da već "podvlačimo crtu" i poredimo planove sa postignutim rezultatima. Moram istaći da je protekla 2017. za našu Kompaniju bila veoma uspješna. Planirane rezultate ne samo da smo ostvarili, nego smo ih uveliko i nadmašili. Prošlu godinu (2016.) smo završili sa 17 uposlenih, a u ovom trenutku se taj broj povećao na 28.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

Pamtiću je po nizu novih ljudi i novih mogućnosti, u i oko naše kompanije. Po priznanjima koje sam dobila ja kao menadžer, a samim tim i komapnija ČIP sistemi, jer je ona ogledalo onoga što ja radim. Pamtiću je po nevjerovatnoj količini optimizma i pozitivne energije, jer je baš time bila cijela protkana.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini

U godini koja je na izmaku puno smo energije uložili u povećanje vidljivosti i transparentnosti  kompanije i načina našeg poslovanja i to je već urodilo plodom, a čvrsto vjerujem da je takav način nastupa na tržištu, globalno općeprihvaćeni trend i da će veći rezultati politike otvorenosti i transparentnosti, tek da se osjete u godinama koje dolaze. 

  • Koji su planovi za narednu godinu?

Naši "business planovi" za 2018. su već gotovi, pa mogu reći da su i strategiije uveliko definisane. Mada ću sebi ostaviti prostara do kraja januara da sve te planove pretvorim u konkretne cifre. Te cifre će biti parametar koji ćemo se truditi u 2018. dostignuti. Pred nama je nova investicija i svom poslovanju planiramo dodati još jedan pravac.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018.?

Požljela bih bolju poslovnu klimu, veću kontrolu i suzbijanje sive ekonomije, više investicija na tržištu. Poželjela bih manje parafiskalnih nameta, manje opterećenja na i iz ličnih primanja uposlenih. Poželjela bih konačno izjednačavanje javnog i privatnog sektora. Poželjela bih, prije svega, dobro zdravlje, puno sportskih aktivnosti, ali i jedan fer odnos u tržišnoj utrci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti