Adnan Hrenovica, osnivač i izvršni savjetnik LRC Kreditnog biroa, dobitnik "Specijalnog priznanja" u akciji izbora najmenadžera BiH

19.12.2007. 10:20 / Izvor: eKapija.ba

Agencija za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine i jugoistočne i srednje Evrope dodijelila je Adnanu Hrenovici, osnivaču i Izvršnom savjetniku LRC Kreditnog biroa, specijalno priznanje u akciji izbora Menadžera BiH za menadžerske rezultate postignute tokom sedmogodišnjeg rada LRC Kreditnog biroa i jedinstveni i profesionalni doprinos razvoju privatnog preduzetništva u BiH.

Specijalno priznanje u akciji izbora menadžera Evrope uručeno je Hrenovici 14. decembra 2007. godine u Banjoj Luci, na svečanoj ceremoniji kojoj je prisustvovalo više od stotinu najuspešnijih menadžera iz Bosne i Hercegovine i zvanica iz političkog, kulturnog i javnog života. Priznanje Hrenovici je dodijelio Stručni žiri, sastavljen od istaknutih menadžera, naučnih radnika i ranijih dobitnika ovog priznanja.

Predsjednik žirija je Mustafa Omanović, dvostruki doktor nauka, počasni profesor sarajevskog Univerziteta. LRC Kreditni biro je, kako je saopćeno, u toku sedmogodišnjeg poslovanja izrastao u stabilnu i respektabilnu firmu koja u ovome momentu upošljava preko 50 uposlenika. Uspostavom LRC baze podataka finansijske prirode o svim registrovanim privrednim subjektima i građanima, kao i mogućnost pristupa tim informacijama u par sekundi putem internet aplikacije, u mnogome je doprinijelo stvaranju transparentnijeg tržišta i boljeg poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

Osim osnovnog vida izvještaja o platežnim navikama koje su koncipirane u formi kreditnog izvještaja, LRC nudi široku paletu ostalih usluga i servisa, kao što su, monitoring - automatsko nagledanje promjena u poslovanju pravnih lica, posredovanje u naplati potraživanja, konsultantske usluge, kao i strateško pomaganje upoznavanja stranih investitora o poslovanju BiH firmi, saopćeno je iz LRC kreditnog biroa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti