Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Adnanu Veremu sedam godina zatvora, mora vratiti skoro pola miliona KM

21.12.2018. 12:31 / Izvor: Faktor

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Adnana Verema zbg krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlasti, te ga prvostepeno osudio na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Istovremeno, oduzeta mu je imovinska korist u iznosu od oko 450.000 KM i izrečena zabrana obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti, potvrdeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Optuženi Adnan Verem tereti se da je od 2005. do 2008. godine kao prokurista u preduzeću "Bramac krovni sistemi" preduzimao radnje na štetu privrednog društva, protivno ovlaštenjima koje je imao i bez znanja i saglasnosti ostalih članova rukovodstvenog tima, lično se zaduživao kod društva pozajmljujući novac koji nije vraćao, tačnije, davao sam sebi fiktivne pozajmice, preuzimao obaveze vraćanja kredita koje su postojale na strani porodično povezanih pravnih osoba - prije svih društva "Vama" čiji je vlasnik i direktor bio i njegov brat.

Na taj način pribavio je sebi korist, potom, firmi "In Dragon11 te bratovoj firmi "Vama" kao i drugim fizičkim i pravnim licima, i to u iznosi od 822.946,24 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti