Advokatska firma "Sajić" jedina iz BiH posjetila Međunarodni sajam investicija u Cannes-u

24.12.2008. 10:52 / Izvor: eKapija.ba
Advokatska firma 'Sajić' jedina iz BiH posjetila Međunarodni sajam investicija u Cannes-u

MIPIM Horizons, međunarodni sajam investicija, održan u periodu od 02.-04.decembra 2008.godine u dvorani "Palais des Festivals" u Cannes, Francuska, bio je fokusiran na tržišta Istočne Europe, Balkana, sjeverne Afrike,srednjeg Istoka i Latinske Amerike i imao je za cilj upoznati međunarodne investitore sa mogućnostima za poslovna ulaganja na tim tržištima.

Jedini učesnik iz Bosne i Hercegovine bila je Advokatska firma "Sajić" iz Banja Luke, čiji je direktor Aleksandar Sajić imao priliku da se upozna sa potencijalnim investitorima, kao i da njih upozna sa novim idejama i mogućnostima za ulaganje na području Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju advokatske firme Sajić za eKapija.ba

"Međunarodni investitori uvijek traže novu priliku za investiranje u cijelom svijetu a MIPIM Horizons je poslužio kao most između njih i regiona sa obećavajućim investicionim potencijalima. I pored postojeće finansijske krize u svijetu i dalje je prisutno ogromno interesovanje investitora za ulaganje u te regione, a posebno u zemlje zapadnog Balkana", naglasio je Sajić.

Osnivač i organizator sajma je Read MIPIM, globalni lider u organizovanju međunarodnog poslovnog tržišta, pa je tako na sajmu bilo preko 6000 (2000 firmi) izlagača i posjetitelja iz 89 zemalja, preko 100 predstavnika medija, predstavljeno je više od hiljadu projekata i održano oko 150 radionica, konferencija i okruglih stolova. "Ono što bih istakao je učešće predstavnika oko 140 organa državne uprave koji su predstavljali projekte sa ciljem promocije resursa u svojim zemljama, kao i pronalaženje potencijalnih investitora, ali nažalost predstavnika Bosne i Hercegine nije bilo".

Inače, Advokatska firma „Sajić“ sa sjedištem u Banja Luci, usmjerena je savjetovanju i pružanju pravne pomoći inostranim investitorima koji ulažu u Bosnu i Hercegovinu, što je i bio jedan od glavnih razloga da se posjeti jedan ovakav sajam.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti