Advokatska firma "Sajić" proslavila petu godišnjicu postojanja

30.05.2008. 09:16 / Izvor: eKapija.ba
Advokatska firma 'Sajić' proslavila petu godišnjicu postojanja

(Zaposlenici Advokatske firme "Sajić")

Advokatska firma „Sajić“ je dana 23.05.2008.godine u Banja Luci, proslavila pet godina uspješnog rada na prostoru Bosne i Hercegovine. Poslujući sa 11 zaposlenih u Banja Luci, kao prva i doskora jedina advokatska firma na ovom području, postigli su zapažene rezultate, naročito u toku prošle godine.

Advokatska firma „SAJIĆ“ o.d. je ortačko društvo osnovano od advokata Sajić Stojanke i Sajić Aleksandra 2003. godine i registrovano u registru preduzeća kod Osnovnog suda u Banjaluci. Nastalo je iz zajedničke advokatske kancelarije Sajić Stojanke i Sajić Aleksandra, koja datira od 2000. godine i koja predstavlja nastavak advokatske prakse započete još 1989. godine u samostalnoj advokatskoj kancelariji advokata Sajić Stojanke.

Bave se pružanjem svih pravnih usluga, a posebno u slijedećim oblastima: privredni sporovi, upravni postupci, parnični postupci, radno pravo, prekršaji, registracija preduzeća i odnosi među akcionarima i suvlasnicima, strana ulaganja, porodično i nasljedno pravo, nekretnine, stečaji i likvidacije, vanparnični postupci, due diligence preduzeća i nekretnina, poljoprivreda i šumarstvo, građevinarstvo, zaštita životne sredine, zdravstvo, radne i boravišne dozvole, autorska i proizvođačka prava, udruženja građana, pravo iz oblasti osiguranja, banke i bankarsko pravo, denacionalizacija i restitucija imovine, turizam i ugostiteljstvo, porezi i carine, berza, katastar i zemljišne knjige, iskorištavanje prirodnih bogatstava i koncesije, gubitak i sticanje državljanstva, telekomunikacija, i dr. Učestvuju u nekoliko velikih investicionih projekata iz oblasti telekomunikacija, drvne industrije, energetike i građevinarstva, koji se odvijaju širom Bosne i Hercegovine.

Za potrebe svojih klijenata: prate donošenje i izmjene svih propisa i, u skladu s njima, daju određena mišljenja, savjete i sugestije; učestvuju u pregovorima oko zaključenja raznih ugovora i pripremaju nacrte istih; prikupljaju dokumentaciju i podnose aplikacije za korišćenje bespovratnih i povratnih sredstava, kako iz fondova EU, tako i iz drugih dostupnih fondova, učestvuju u postupcima ostvarivanja prava kod svih lokalnih, entitetskih i državnih organa u Bosni i Hercegovini. Sa pravnim licima vrlo često ugovoraju stalno pružanje advokatskih usluga, po kojima se obavezuju da će im biti na raspolaganju za sva njihova pravna pitanja i potrebe, a oni nam zauzvrat plaćaju paušalni mjesečni iznos naknade.

„Zadovoljni smo poslovanjem u poteklih pet godina“, kaže direktor firme Aleksandar Sajić i ističe da je cilj ispunjenje ambicioznog plana postavljenog za sljedeću godinu. „Od jeseni ćemo povećavati broj zaposlenih zasnivanjem radnog odnosa sa nekoliko advokatskih pripravnika, a želja nam je da uspostavimo saradnju sa Pravnim fakultetom u Banjaluci oko stipendiranja najboljih studenata, kako bi sebi u budućnosti obezbijedili najkvalitetniji kadar“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti