Advokatska firma Sajić: Saradnja sa nekoliko stranih konsultantskih firmi

22.11.2013. 16:20 / Izvor: eKapija.ba
Advokatska firma Sajić: Saradnja sa nekoliko stranih konsultantskih firmi

Inače, Advokatska firma SAJIĆ već dugi niz godina sarađuje sa investitorima i potencijalnim investitorima u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, kao i u internacionalnim kompanijskim transakcijama.

Advokatska firma SAJIĆ Banja Luka je uspostavila saradnju sa nekoliko stranih konsultantskih firmi preko kojih je u mogućnosti da plasira informacije o kvalitetnim investicijskim projektima u RS i BiH do potencijalnih investitora. Saradnja je uspostavljena sa ciljem prikupljanja i razmjene podataka o interesantnim projektima i potencijalnim investitorima, te posredovanja i pomaganja u realizaciji eventualnih transakcija.

Advokatska firma SAJIĆ trenutno sarađuje sa četiri partnera preko kojih ima otvorene info kanale ka potencijalnim investitorima iz sljedećih zemalja: Grčka, Kipar i Rusija, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Srbija i Turska, Njemačka i Austrija, Katar, Saudijska Arabija, UAE i druge islamske arapske zemlje.

"U narednih nekoliko dana ćemo uspostaviti saradnju sa konsultanstkim investitorskim kućama za Španiju, Italiju i Francusku. Naravno, o svim potencijalno zanimljivim projektima obavještavamo i naše postojeće domaće i strane klijente", kaže Nataša Krejić, partner u Advokatskoj firmi SAJIĆ, pozivajući sve koji imaju interesantne investitorske projekte, uključujući i vlasnike proizvodnih pogona ili nekretnina u kojima se trenutno ne obavlja privredna djelatnost,  da im se jave.

"Možda ćemo, zajedno sa našim saradnicima, uspjeti da im pronađemo odgovarajuće partnere", ističe ona.

Inače, Advokatska firma SAJIĆ već dugi niz godina sarađuje sa investitorima i potencijalnim investitorima u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, kao i u internacionalnim kompanijskim transakcijama.

"Pružajući usluge mnogim stranim investitorima shvatili smo koliko je, s jedne strane, značajno da strani investitori blagovremeno i na odgovarajući način budu upoznati sa konkretnim prilikama za investiranje, a koliko je, sa druge strane, teško potencijalnim investitorima da dobiju kvalitetne i sistematizovane informacije o takvim prilikama. Ova naša saradnja sa stranim konsultantskim firmama može biti prilika i domaćim bankama da, ne samo svojim kreditima prate realizaciju investicija, već i da prodaju industrijska postrojenja i nekretnine koje su zadnjih godina preuzeli u izvršnim postupcima naplate svojih potraživanja ili na kojima su takvi postupci u toku. Pozivamo i nih da nam dostave informacije o takvim postrojenjima, ukoliko bi mogla biti interesantna stranim investitorima", kaže Tijana Kondić, advokat u Advokatskoj firmi SAJIĆ..

Za dostavljanje podataka o projektima, kao i za dodatne infromacije o uspostavljanju saradnje sa potencijalnim investitorima, svi zainteresovani mogu se javiti na telefon 051/227 620 ili putem e-mail adrese adv.sajic@blic.net

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti