Adžić: Novi carinski terminal rasteretiće saobraćaj u Gradišci

28.01.2020. 08:37 / Izvor: SRNA
Adžić: Novi carinski terminal rasteretiće saobraćaj u Gradišci

Adžić je podsjetio da je pri kraju izgradnja gradiške obilaznice, koja bi, prema planu, trebalo da bude završena do polovine godine.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je današnji početak rada novog carinskog terminala u ovom gradu veliki iskorak jer će postepeno omogućiti rasterećenje saobraćaja, ali da će potpunu funkciju imati tek nakon završetka novog mosta na Savi.

"Želimo da Gradiška bude uređen grad, a ne da putnici i turisti nose ružne uspomene o dugim kolonama i čekanjima na granici. Punu funkciju carinski terminal na novoj lokaciji imaće nakon završetka novog mosta, a nadam se da će, u međuvremenu, građani imati razumijevanja”, rekao je Adžić novinarima.

Adžić je podsjetio da je pri kraju izgradnja gradiške obilaznice, koja bi, prema planu, trebalo da bude završena do polovine godine.

"Time bi imali i veće rasterećenje grada, ali i prigradskih naselja Obradovac, Kruškik i Čatrnja, koja će sa preseljenjem carinskog terminala sada nosti veći teret saobraćajnih gužvi", rekao je Adžić.

On je naveo da Gradska uprava projekat izgradnje obilaznice realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske i preduzećem “Autoputevi Republike Srpske”.

"Obilaznica će, osim rasterećenja saobraćaja u gradu i prigradskim naseljima, dati i nove mogućnosti širenja Gradiške i razvoja stanogradnje i privrede na tom lokalitetu", ocijenio je Adžić.

Adžić je naglasio da je želja Gradske uprave da lokacija sada bivšeg carinskog terminala bude pretvorena u moderno sajmište, o čemu gradske vlasti vode pregovore sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara.

"Želimo da postignemo dogovor sa Ministarstvom finansija i trezora u Savjetu ministara da grad Gradiška dobije taj prostor na korištenje, a nakon toga da napravimo projektnu dokumentaciju za njegovo pretvaranje u sajamski prostor koji bi bio prepoznatljiv u regionu", naveo je Adžić.

On je istakao da je cilj iskoristiti geografsku poziciju Gradiške kao grada na vratima EU i otvoriti mogućnost razvoja sajamske djelatnosti i tako upotpuniti i turističku ponudu.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH potvrđeno je da je jučer počeo sa radom novi carinski terminal u Gradišci, te da od jutros nisu zabilježeni nikakvi zastoji u radu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti