Aerodrom u Trebinju doprinijet će razvoju privrede

03.09.2020. 09:06 / Izvor: SRNA
Aerodrom u Trebinju doprinijet će razvoju privrede

Planiran je projekat investicionog održavanja poletno-slijetne staze sa ciljem dodatnog poboljšanja piste i rulne staze.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović istakao je da će izgradnjom aerodroma u Trebinju, Republika Srpska dobiti jak vjetar u leđa u razvoju avio-saobraćaja i jačanju postojećih kapaciteta za prevoz putnika.

Prema njegovim riječima, plan je da novi aerodrom bude otvoren u decembru naredne godine, čime će se otvoriti mogućnost da u Trebinje, Hercegovinu, ali i cijelu Republiku Srpsku brže i efikasnije može dođi na hiljade turista.

"Aerodrom u Trebinju ima perspektivu i realizacijom tog projekta očekujemo rast i razvoj privrede, dolazak investitora i otvaranje novih radnih mjesta, razvoj turizma, povećanje potražnje i potrošnje domaćih proizvoda u hercegovačkoj regiji", rekao je Popović za "Večernje novosti".

Popović je izrazio očekivanje da novi aerodrom, zbog povoljnijeg položaja u odnosu na okruženje, ponudi i kvalitetniju uslugu i više standarde.

"Samim tim očekuje se milionski broj putnika u bliskoj budućnosti", naglasio je Popović.

Kad je riječ o Aerodromu Banjaluka, Popović je naveo da je pri kraju izgradnja kargo-objekta, kao i proširenje pristanišne zgrade i dolaznog gejta.

"Planiran je projekat investicionog održavanja poletno-slijetne staze sa ciljem dodatnog poboljšanja piste i rulne staze, kako bi se obezbijedio viši standard za kretanje, polijetanje, slijetanje i boravak aviona", rekao je Popović.

On je podsjetio da se Aerodroma Banjaluka odvija redovan saobraćaj na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd, da se tokom jula odvijao čarter saobraćaj za Tursku, te da je tokom avgusta "Rajaner" letio za Memingem i Brisel.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti