Agencija AKTIDO: Lider na području TK u prometu nekretninama

15.07.2014. 12:52 / Izvor: eKapija.ba
Agencija AKTIDO: Lider na području TK u prometu nekretninama

AKTIDO je agencija za posredovanje u prometu nekretninama iz Tuzle, koja je svojim profesionalnim nastupom na tržištu i ozbiljnošću kojom pristupa svakoj pojedinačnoj nekretnini, stekla povjerenje klijenata iz ovog kantona ali i šire.

AKTIDO je agencija za posredovanje u prometu nekretninama iz Tuzle, koja je svojim profesionalnim nastupom na tržištu i ozbiljnošću kojom pristupa svakoj pojedinačnoj nekretnini, stekla povjerenje klijenata iz ovog kantona ali i šire. Kako ističu iz ove agencije, to povjerenje im je ujedno i garancija za dugoročni uspjeh.

"AKTIDO doo Tuzla posluje kao lanac agencija za nekretnine i trenutno smo aktivni na području Tuzle, Lukavca i Zenice. Imamo ukupno šest uposlenika i  trenutno smo lider na području Tuzlanskog kantona, i po broju klijenata i po ponudi", kaže u razgovoru za eKapija.ba Fahrudin Baluković, osnivač i brand manager agencije AKTIDO.

On ističe da se trude da stvore mrežu poslovnica i saradnika po cijeloj BiH, odnosno da mogu svojim klijentima ponuditi usluge na cijelom području Bosne i Hercegovine. U planu im je svoju mrežu proširiti prevenstveno na područje sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, a zatim i na cijelu BiH.

Inače, agencija AKTIDO je osnovana 2008. godine i to kao obrt sa jednim uposlenikom da bi 2012. proširili svoje poslovanje kada su zaposlili još tri uposlenika.

Njihovi klijenti su uglavnom fizička lica i to 80 posto, dok ostalih 20 posto zauzimaju poslovni subjekti.

"Trenutna situacija na tržištu je takva da ne možemo biti prezadovoljni, ali dok redovno izmirujemo svoje obaveze, mi smo sretni. Najveći problemi su nelojalna konkurencija, odnosno sivo tržište nekretnina je još uvijek jako aktivno u Bosni i Hercegovini. Stoga se svojom uslugom moramo izdvojiti nečim, a mi se izdvajamo svojim profesionalnim nastupom na tržištu i marketinškim kampanjama", priča nam Baluković.

No tu nije kraj svim njihovim poslovima. Godine 2012. ušli su u sferu poslovanja reklame i marketinga, kroz digitalno outdoor oglašavanje pod brednom Reklama nad gradom.

"Radi se o mreži LED displeja koja uporedo prati širenje poslovanja u sferi prometa nekretnina. Naši klijenti su uglavnom srednja preduzeća, koja su prepoznala prednosti digitalnog outdoor oglašavanja i žele postići najboli odnos uloženog i dobivenog", navodi naš sagovornik.

Inače, plan agencije AKTIDO je da postanu vodeći lanac agencija u BiH, a to namjeravaju da ostvare kroz proširenje broja poslovnica u cijeloj BiH. Što se tiče Reklame nad gradom, planiraju proširenje kroz mrežu led displeja što vlastitih, što partnerskih.

Baluković kaže da što se tiče najznačajnijih projekata agencije, ne želi izdvajati nijedan posebno. Međutim, ponosan je na to što su klijenti prepoznali kvalitet njihove usluge.

A.Šulović

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti