Agencija APKE i u 2020. godini nastavlja sa savjetovanjima na aktuelne teme

13.02.2020. 13:53 / Izvor: Akta.ba
Agencija APKE i u 2020. godini nastavlja sa savjetovanjima na aktuelne teme
OTVORI GALERIJU

Agencija za pravni konsalting i edukaciju APKE Sarajevo sumirala je aktivnosti i rezultate iz prethodne godine.

Agencija za pravni konsalting i edukaciju APKE Sarajevo sumirala je aktivnosti i rezultate iz prethodne godine i može se pohvaliti odličnim rezultatima i intenzitetom aktivnosti. 

Od početka nove godine nastavili su istim tempom te su za svoje klijente i partnere već u martu planirali nova savjetovanja o aktuelnim pitanjima.

Agencija za pravni konslating i edukaciju APKE Sarajevo pruža pravno savjetovanje institucijama i preduzećimau Bosni i Hercegovini kao i u zemljama jugoistočne Evrope.

Agencija radi na zaštiti naših klijenata iz raznih oblasti prava, specijalizovani su za dosljednu primjenu propisa, ispravno tumačenje i primjenu istih.

"Na bazi iskustava iz prakse velikog broja naših klijenata inicirali smo veliki broj izmjena i dopuna propisa u sistemu Bosne i Hercegovine", navode iz ove agencije APKE.

Misija Agencije jeste, razvoj znanja iz pravnih propisa te uvođenje novih sistema prenošenja istog u sve pore života u svaku instituciju, preduzeće, udruženje i fizičko lice kroz podizanje pravne kulture i obuke u segmentu pojedinog propisa. 

Prateći misiju naše Agencije organizovali su veliki broj stručnih savjetovanja otvorenog tipa za sve zainteresirane organe i učesnike iz raznih oblasti.

S tim u vezi akcenat savjetovanja je bio da se educiraju svi koji se u svom radu susreću s primjenom propisa kako zakona tako i podzakonskih akata, bilo unutar organa ili pak od strane zainteresiranih podnositelja zahtjeva za ostvarivanje nekog prava. Savjetovanja su se održavala u renomiranim hotelima i salama u Sarajevu gdje izdvajamo hotel Europe, hotel Holiday Inn, hotel Holyywood itd.

Izdvojićemo samo neke od savjetovanja koje su organizovali u toku 2019. godine:

- Arhivsko i kancelarijsko poslovanje u Federaciji Bosne i Hercegovine.

- Javne nabavke, elektronske ponude , e-aukcija, stavovi URŽ-a i Suda BiH

- Primjena Zakona pio/mio Federacije BiH primjena izmjena i dopuna Zakona o radu Federacije BiH primjena uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH

- Savjetovanje o upravnom postupku i inspekcijskim postupcima

- Specijalizirano savjetovanje iz upravljanja ljudskim resursima za sve organe uprave svih nivoa i druge pravne subjekte (javna preduzeća i ustanove, škole, itd..)

"Posebno naglašavamo mogućnost organizovanja interne (IN HOUSE) edukacije uposlenika za naše klijente, koja uključuje sveobuhvatno pružanje savjeta I drugih oblika podrške u svrhu ispravnije primjene zakonskih akata iz navedenih oblasti", ističu iz agencije.

U skladu sa potrebama i zahtjevima klijenata, Agencija za pravni konsalting i edukaciju Sarajevo, i u 2020. godini planira savjetovanja na aktuelne teme, od kojih su neke već u proceduri realizacije te izdvajaju:

- Novi pravilnik o kancelarijskom poslovanju u Federaciji Bosne I Hercegovine (Službene novine Federacije BiH broj: 96/19) koji je u obaveznoj primjeni od 01.01.2020. godine.

Vrijeme i mjesto održavanja 3. mart 2020. godine, Hotel "Hollywood" ilidža

- Ocjenjivanje državnih službenika i namještenika, medijacija.​

Vrijeme i mjesto održavanja 5. mart 2020. godine Hotel "Hollywood" ilidža

- Javne nabavke, elektronske ponude , e-aukcija, praksa URŽ-a I Suda BiH koja je obilježila 2019. godinu (primjeri rješenja i presuda).

Vrijeme i mjesto održavanja 11. mart 2020. godine Hotel "Hollywood" ilidža

Najave za edukacije možete pročitati na linku http://www.apke.ba/pozivi/

Za više informacija molimo da posjetite našu WEB stranicu: www.apke.ba, ili nas kontaktirate na e-mail: info@apke.ba, ili tel.: 033/863-446, 472-317, 061/849-330.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti