Agencija Barbados: Vodeća agencija za prevođenje sa preko 500 klijenata

15.05.2017. 12:01 / Izvor: Akta.ba
Agencija Barbados: Vodeća agencija za prevođenje sa preko 500 klijenata
OTVORI GALERIJU

Prevodilačka agencija Barbados osnovana je 2003. godine i od tada uspješno posluje sa više od 500 klijenata.

Prevodilačka agencija Barbados osnovana je 2003. godine i od tada uspješno posluje sa više od 500 klijenata, kako firmama, tako i međunarodnim organizacijama, te fizičkim licima.

Ovoj respektabilnoj cifri još veći značaj daje što nikada nisu imali pritužbi ni na jedan dio rada i tako postaju vodeća agencija za prevođenje i edukaciju. Od tada konstantno šire svoje poslovanje, te osnivaju centre u više gradova BiH.

Agencija radi sve vrste prevoda sa svih stranih jezika na B/H/S jezike i obratno, uz sudsku ovjeru ili bez nje te usluge usmenog prevođenja (konsekutivno i simultano).

«Kada su pitanju pismeni prevodi, prevodimo sve vrste ugovora, službene, poslovne i tehničke dokumentacije, te razne vrste uvjerenja i ličnih dokumenata, a nudimo i i usluge lektorisanja i transkripcije», kaže direktor Agencija Barbados Nedžad Durak za portal Akta.ba.

Također, dodaje, rade i prijevod međunarodnih konferencija, sajmova, simpozija, seminara, sastanaka nadzornih odbora, godišnjih skupština i sl.

«Na svim poljima prevođenja mjesečno angažujemo više od 30 ljudi, a u dogledno vrijeme planiramo jednu kampanju koja će dati priliku mnogim mladim prevodiocima da steknu prvo iskustvo, a kasnije i mogućnost i zapošljavanja», ističe Durak.

Ono što je klijentima zgodno i što je njihova težnja, jeste da dosta fizičkih lica koji imaju mogućnost da ovdje urade prijevod od strane sudskih tumača na sve svjetske jezike, jeste da određeni dokument osim što mogu lično donijeti, isti mogu poslati mailom, viberom, faxom i kad se prevede na uvid donesu samo originalni dokument.

«Radimo profesionalno i brzo i to su naše prednosti. Garantujemo kvalitet zahvaljujući prevodilačkim alatima kojima stvaramo prevodilačku bazu za određene firme i tako izbjegavamo mogućnost bilo kakvih greški. Upravo zbog toga naši klijenti imaju veliko povjerenje u nas da ćemo sve odraditi u zadanom roku i to jako kvalitetno. Sve ostaje u arhivi i po potrebi klijent dokument može dobiti opet», naglašava on.

Također, jedna od prednosti su i povoljne cijene jer rade po Uredbi o sudskim tumačima koja se u većini slučajeva ne poštuje, pa sudski tumači znaju procijeniti određeni posao znatno više nego što treba, što kod njih nije slučaj i njihove cijene su prihvatljive svima.

Inače, osim prevodilačkih usluga, Agencija Barbados ima i Školu stranih jezika koja djeluje u više od 50 centara širom Federacije BiH.

Škola stranih jezika je podijeljena na stepenove i radi po standardima Evropske unije.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti