Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Agencija PRIME Communications u finalu IPRA Golden World Awards 2021

01.07.2021. 11:40 / Izvor: Akta.ba

Agencija PRIME Communications u finalu je IPRA Golden World Awards 2021 – najprestižnije nagrade koja prepoznaje izvrsnost u praksi odnosa s javnošću širom svijeta u različitim kategorijama. PRIME Communications je finalista u kategoriji Integracija tradicionalnih i novih medija - kreativna integracija tradicionalnih i društvenih medija sa serijalom REIMAGINE TALKS, koji je u sklopu globalne kampanje #Reimagine #OsmisliPonovo bolji svijet #ZaSvakoDijete agencija tokom 2020. godine osmislila, pripremila i realizovala za i sa UNICEF-om u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa influenserima, stručnjacima i javnim ličnostima uz učešće djece i mladih iz cijele zemlje.

"Veoma nas je obradovala informacija o ulasku u finale i vjerujem da je to, šest godina nakon osvajanja naše IPRA Zlatne nagrade, potvrda da kontinuirano, uspješno i, što je još važnije, predano radimo na na očuvanju kvaliteta prakse odnosa s javnošću, te posebno u Bosni i Hercegovini svojim primjerom utičemo na povećanje svijesti o važnosti naše profesije. Ponosna sam na naš tim a svi smo ponosni na činjenicu da je dugogodišnja saradnja sa UNICEF-om u Bosni i Hercegovini bila inspiracija da napravimo nešto izuzetno, i da naš rad i saradnja rezultiraju uspješnim i važnim dijelom globalne kampanje kojom smo nastojali da ponovo osmislimo (REIMAGINE) bolji svijet – za svako dijete. Neizmjerno smo srećni što su važnost i kvalitet serijala REIMAGINE TALKS prepoznali i komunikacijski profesionalci na globalnom nivou", rekla je Dobrila Močević direktorica agencije PRIME Communications.

PRIME Communications agenciji je 2015. godine uručena Zlatna nagrada Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću za 2015. godinu (2015 IPRA Golden World Awards) u kategoriji krizni menadžment. Prvi put, u tada 60 godina dugoj istoriji IPRA organizacije, agencija iz Bosne i Hercegovine je dobila pečat i nagradu izvrsnosti u odnosima s javnošću.

IPRA, Međunarodno udruženje za odnose s javnošću, vodeća je globalna mreža profesionalaca za odnose s javnošću kojoj je cilj da unaprijedi razvoj otvorene komunikacije i etičke prakse odnosa s javnošću. Zlatna svjetska nagrada za izvrsnost u odnosima s javnošću ustanovljena je 1990. godine i svake godine slavi izvanredna dostignuća globalnih profesionalaca u komunikaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti