Agencija PRomotion iz Mostara spajat će vrhunske stručnjake i eksperte iz regije

10.12.2018. 11:45 / Izvor: Akta.ba

U vrijeme kada mnogi mladi iz BiH trbuhom za kruhom odlaze u treće zemlje svijeta tražeći bolje sutra, Ejla Bektaš-Hajdarović je odlučila prije godinu dana napraviti korak dalje i uploviti u poduzetničke vode.

Uspješnu poduzetničku priču donosimo iz Hercegovine, tačnije Mostara. U vrijeme kada mnogi mladi iz Bosne i Hercegovine trbuhom za kruhom odlaze u treće zemlje svijeta tražeći bolje sutra, Ejla Bektaš-Hajdarović je odlučila prije godinu dana napraviti korak dalje i uploviti u poduzetničke vode. Osnovala je Agenciju za digitalni marketing i organizaciju događaja "PRomotion".

BIZNIS UZ MAJČINSTVO

"Ideja je nastala još u studentskim danima, a u period kad sam postala mama, osnovala sam i agenciju. Sve je bilo spontano i sa velikom željom i entuzijazmom sam ušla u svijet biznisa. Nisam znala šta me čeka u smislu papirologije, financijskog i administrativnog dijela, ali znala sam da želim raditi i da ću dati sve od sebe da svaki danom  budem sve bolja. Izazovi su svakodnevni, ali uz kvalitetne mentore i podršku najbližih sve je moguće. Prethodna radna iskustva i projekti na kojima sam radila ranije samo su me više motivirali da je vrijeme da započnem priču o vlastitoj Agenciji i uđem u svijet ženskog poduzetništva", kaže Ejla u razgovoru za poslovni portal Akta.ba.

Trenutno radi samostalo, a već slijedeće godine planira zaposliti i svog prvog zaposlenika/cu.

Kaže kako ima sreću da uz nju stoje odlični poslovni partneri, predavači i outsource kolege koje smatra dijelom svog tima.

"Imam čast i zadovoljstvo da radim s vrhunskih stručnjacima iz oblasti pisanja projekata za EU fondove Nevzetom Sefom i Melihom Gekić Lerić s kojima uspješno organiziramo dvodnevne radionice na temu 'Od ideje do EU projekta', pored toga radimo edukacije iz oblasti digitalnog marketinga, javnog nastupa, financijskog izvještavanja i sl. Obzirom da sam dugo godina u sektoru digitalnog marketinga nudim i inhouse edukacije  'Nastup na društvenim mrežama' uglavnom za manje klijente koji žele da samostalno kvalitetno vode svoje društvene mreže", pojašnjava Ejla.

Dodaje, kako prati trendove i interese ciljane javnosti za određenu tematiku.

"Uvijek je bitno pratiti tržište i prepoznati pravu priliku u pravo vrijeme. Kroz projekat CODE u saradnji sa Intera TP organiziramo Meetup-e gdje pratimo što je u intersu mladih poduzetnika sa područja Hercegovine. U prethodnoj godini iza nas je šest Meetup-a, na kojima vlada odlična atmosfera i uvjek se traži mjesto više", navodi Ejla.

Organizovanje radionica nije njen jedini posao, dobro se snalazi pri organizaciji događaja, poslovnih sastanaka...

"U Agenciji vodim društvene mreže za manje klijente. Iza mene su i uspješno organizovani događaji od Meetupova, Fuckup nights i niza stručnih radionica i obuka. Za početak 2019. godine u planu je i organizacija prvog Masterclassa. Na samom sam početku, usluge koje nudim kreiram tako da mi je zadovoljstvo klijenta i polaznika vodilja za dalji rad i dalje planove", ponosno kaže Ejla.

OD IDEJE DO EU PROJEKTA

Inače, Agencija trenutno ima otvorene pozive za učešće na dvodnevnoj radionici na temu "Od ideje do EU projekta" koja će se održati 13. i 14. 12.2018. godine u Mostaru.

"Zahvaljujući INTERA Tehnološkom Parku, Mostar je dobio prvi coworking prostor u središtu grada i na taj način stao rame uz rame svjetskim metropolama. Kako bi se na prigodan način obilježili svi rezultati postignuti u protekloj godini, u Code Hub-u Mostar u četvrtak, 20.12.2018. godine s početkom u 14h održat će se Code On Meetup Vol. 7: Holiday Edition. Zadnji Meetup koji organizujemo kroz projekat CODE. Početkom 2019. aktivno radimo na pripremi novih radionica i prvog Masterclassa na temu Digitalnog marketinga sa fokusom na Instagram. Masterclass će voditi poznata regionalna Influencerica", pojašnjava Ejla.

Na pitanje kako Agenciju vidi u narednih pet godina, ova mlada ambiciozna žena kaže da u trenutku kada se fokusirate na svoje snove, vaše mogućnosti postaju nebrojive. Granice počinju da nestaju i sve počinje da se mijenja.

"Jako bih željela da uspijem oformiti tim s kojim ću kvalitetno raditi na razvoju digitalnih strategija za klijente. Agenciju vidim kao most koji će spajati vrhunske stručnjake i eksperte iz regije sa osobama koje su željne znanja Ii usavršavanja u poslovnom i privatnom životu", zaključila je Ejla.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti