Agencija Relax Tours dobila licencu za samostalno organizovanje Umre

01.12.2017. 09:28 / Izvor: Akta.ba
Agencija Relax Tours dobila licencu za samostalno organizovanje Umre

Turistička agencija Relax Tours prva je agencija koja je napokon dobila licencu od Ministarstva za umru i hadž Saudijske Arabije za samostalno organizovanje Umre.

Turistička agencija Relax Tours prva je agencija koja je napokon dobila licencu od Ministarstva za umru i hadž Saudijske Arabije za samostalno organizovanje Umre, potvrđeno je iz ove agencije za Akta.ba.

Iako Relax tours posjeduje dugogodišnje iskustvo u organizovanju Umre, do sada je ovaj put bio moguć isključivo u suorganizaciji i pod režijom Islamske zajednice.

Kako navode, Relax Tours će počevši od sredine januara krenuti sa prodajom Umre kako za individualna tako i grupna putovanja, te svojim gostima napokon omogućiti da po dosta povoljnijim uslovima nego do sada borave na ovom svetom mjestu.

"Cijene će biti prilagođene za svačiji džep kako bi se što većem broju vjernika omogućio odlazak na Umru. Hoteli u ponudi će biti od 3 pa sve do 5 lux koji se nalaze u samom Haremu. Doživite Umru sa Relax Toursom na pravi način i uživajte u najpovoljnijim cijenama do sada", poručili su iz Relax Toursa za Akta.ba.

Inače, Umra je obred posjete ili hodočašća Svetog hrama u Mekki. Zove se i mali hadž.

Za razliku od hadža, koji se obavlja isključivo u danima Kurban-bajrama, umru je moguće obaviti bilo kada u toku godine.

Iako umra nije stroga vjerska obaveza, oni koji žele svoju dušu da oplemene na svetim mjestima, onda je moguće da odu na umru.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti