Agencija VIns više ne zastupa GRAWE osiguranje u poslovima obaveznog osiguranja

04.11.2020. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Agencija VIns više ne zastupa GRAWE osiguranje u poslovima obaveznog osiguranja

Agencija VIns d.o.o Visoko je formirana 2018. godine, sa ciljem ekskluzivnog zastupanja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

"Pouzdano osiguranje za sve" glavni je moto GRAWE osiguranja od samog osnivanja daleke 1828. godine u Grazu, Austrija, pa tako i u Bosni i Hercegovini od osnivanja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo 1998. godine.

U Bosni i Hercegovini smo 1998. godine započeli poslove osiguranja iz oblasti dobrovoljnih životnih osiguranja, a od 2006. godine osiguravamo imovinu fizičkih i pravnih lica. Kontinuiranim razvojem i usavršavanjem poslovnih procesa i proizvoda osiguranja, od 2008. godine bavimo se i obaveznim osiguranjem od autoodgovornosti.

Novi Zakon o obaveznom osiguranju od autoodgovornosti su u potpunosti implementirali i podržavaju aktivnosti regulatorne Agencije za nadzor osiguravajućih društava na uređenju tržišta osiguranja u FBiH.

"Uspješno smo prebrodili sve krize finansijskog tržišta i razvili GRAWE kompaniju u snažno kompozitno osiguravajuće društvo, koje je 2017. godine uspjeh zaokružilo akvizicijom nekadašnjeg VGT osiguranja", saopćili su.

Prekid ugovora o zastupanju sa agencijom VIns d.o.o. Visoko. Agencija VIns d.o.o Visoko je formirana 2018. godine, sa ciljem ekskluzivnog zastupanja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo na 14 stanica tehničkih pregleda Remis d.o.o. Visoko.

"U cilju pravovremenog informisanja klijenata, obavještavamo vas da od 26.10.2020. godine, agencija VIns d.o.o. Visoko ne zastupa GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo u poslovima obaveznog osiguranja. Ugovori o osiguranju od autoodgovornosti GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, zaključeni putem agencije VIns, vrijede i dalje te se po isteku mogu obnoviti kod ovlaštenih zastupnika GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo na oko 90 prodajnih mjesta u FBiH", navode u svom saopćenju.

Potražite vama najbliži GRAWE ured na: https://www.grawe.ba/grawe-kontakt-uredi/

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je najsnažnije osiguravajuće društvo u BiH po kapitalu, rezervama sigurnosti, ali i po iznosu isplaćenih šteta u 2019. godini, o čemu možete saznati više na sljedećim linkovima: https://www.grawe.ba/pregled-poslovanja-2019/ i na http://www.nados.ba/dokumenti/podaci/WEB Izvjestaji12 19.pdf

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo nastavlja svoju uspješnu misiju „Pouzdano osiguranje za sve", stabilno, sigurno, kontinuirano i pouzdano kroz vrijeme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti