Agencija za bankarstvo FBIH nabavlja limuzinu vrijednu više od 150.000 maraka

09.07.2018. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Agencija za bankarstvo FBIH nabavlja limuzinu vrijednu više od 150.000 maraka

Tender za nabavku već je objavljen. Isporučeno  vozilo  mora  biti  novo,  s  naznakom  proizvođača i vlasništvom dobavljača.

Agencija za bankarstvo nabavlja limuzinu vrijednu oko 150.000 KM bez PDV-a, saznaje Akta.ba portal. Tender za nabavku već je objavljen. Isporučeno  vozilo  mora  biti  novo,  s  naznakom  proizvođača i vlasništvom dobavljača.

Limuzina koja bi se trebala naći u vlasništvu Agencije treba da ima i određene tehničke specifikacije, odnosno mora biti kategorije M1, oblik karoserije AA-Limuzina (sedan), Turbo dizelski agregat, sa snagom motora od minimalno 210 kW. Zapremina motora treba da bude minimalno 2900 ccm, dužina vozila minimalno 4900 mm sa automatskim mjenjačem, sa pet sjedišta i četvera vrata.

Također određena je i boja vozila, te treba da bude crna metalizirana, a prosječna kombinovana potrošnja treba da bude maksimalno 5,9 lit/100 km.   

Zapremina prtljažnika novog vozila bez preklapanja/pomjeranja zadnjih sjedišta treba biti minimalno 530 l, zapremina rezervoara za gorivo minimalno 70 litara.

Što se tiče opreme traženog vozila,m treba da ima minimalno: ESC elektronski stabilizacijski program ili slično, elektronsku parkirnu kočnicu sa asistencijom za vožnju uz brdo, električni podizači prednjih i zadnjih pozora, parking senzore naprijed nazad, podni prostirači naprijed i nazad, četvorozonski klima uređaj, elektromehanički progresivni servo upravljač, minimalno 2xUSB i dodatno SD kartica za čitanje, kameru za prepoznavanje saobraćajnih znakova, tvornički postavljen navigacioni uređaj, digitalnu tablu sa putnim računalom ispred vozača za pružanje informacija vozaču, centralno zaključavanje diferencijala (automatsko), bluetooth bežično povezivanje telefona, rezervni točak umanjenih ili punih dimenzija sa alatom i dizalicom, detekciju putnika u vozilu, sigurnosni trokut i prva pomoć, unutarnje osvrtno ogledalo automatski zatamnjivo, zračne jastuke za vozača i suvozača naprijed, prednje bočne zračne jastuke i zračne zavjese, zadnji zračni jastuci za putnike nazad.

Vozilo čak treba imati i ukrasne alu lejsne oko prozora,  središnje konzole obložene u vještačjoj koži, start/stop sistem, rezervoar za AdBlue od minimalno 24l,  uređaj za automatsku kontrolu brzine tkz. tempomat sa mogućnošću samostalnog zaustavljanja i praćenja brzine vozila ispred, kožni multifunkcionalni upravljač sa tri kraka i ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa, grijanje prednjih i stražnjih sjedala, ventilaciju i masažu prednjih sjedala, uređaj za čitanje CD/DVD-a, unutarnje ukrasne lajsne prirodno drvo smeđe, pomoć za samostalno parkiranje vozila, zvučni sistem sa 3D zvukom, bežično punjenje mobilnog telefona. Sjedala treba da budu kožna u bež boji.  Limuzina mora imati tvornički postavljen alarm...

Nabavka vozila planirana je i planom nabavki za 2018. godinu. Za ovu namjenu kako je navedeno u planu Agencija će izdvojiti 170,940 KM, što će u konačnici i biti cijena navedene nabavke sa uračunatim PDV-om.

Nabavka vozila kako je određeno tenderskom dokumentacijom će se obaviti putem aukcije. Tenderska procedura otvorena je do 23.7.2018. godine.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti